Rendement.jpg

STRATEGIE

  Het onderscheidend vermogen van Mountainshield

  Het MountainShield Capital Fund werd op 20 november 2015 gelanceerd en opende op 1 januari 2016 haar deuren voor beleggers met een gelijke visie. Het MountainShield Capital Fund belegt voor haar participanten in beursgenoteerde bedrijven voor de middellange termijn volgens een degelijke long/short strategie die wordt aangevuld met een dagelijkse handelsstrategie. Het Fonds is uniek in Nederland vanwege de volgende onderscheidende punten:

  Long/Short beleggen: 

  Met een long/short strategie profiteert u van stijgende én dalende koersen. Door continu een juiste combinatie van opwaarts en neerwaarts gerichte beleggingen aan te houden, is het Fonds trendonafhankelijk en vaart haar eigen koers. Door spreiding aan te brengen over sectoren wordt getracht de volatiliteit van het fondsrendement verder te beperken.

  Actief beheer

  De positie in een aandeel wordt veelal strategisch en verspreid over een langere periode opgebouwd en eveneens verspreid en slim indien kansrijk over meerdere dagen afgebouwd. Bovendien wordt er tussentijds gehandeld in deze posities, waarmee de slagroom op de taart wordt gecreëerd.

  Contrair Beleggen

  Contrair beleggers zien waarde in een aandeel als veel beleggers in paniek raken en vrezen voor nog grotere koersdalingen. Contrair beleggers worden juist voorzichtig indien als gevolg van hogere koersen het vertrouwen bij andere beleggers toeneemt dat het goed gaat. Contrair beleggen kan betrekking hebben op market-timing (verschuivingen tussen activacategorieën, bijvoorbeeld het ‘uit’ of ‘in’ aandelen stappen) of beleggen in ‘out-of-favor’-aandelen. Contrair beleggen doet niet mee met de waan van de dag, omdat verwacht wordt dat de echte waarde van aandelen uiteindelijk bereikt wordt, ook al toont de huidige trend dat niet.

  strategie4.jpg

  Let op: beleggen in een beleggingsfonds brengt risico's en kosten met zich mee. Lees het prospectus en de essentiele beleggersinformatie. 

  Ontvang binnen 15 minuten meer informatie over het MountainShield Capital Fund in uw inbox.

  MountainShield Capital Fund
  De strategieën van vroeger zijn uitgewerkt. Het nieuwe beursklimaat vraagt om een passende strategie. Het MountainShield Capital Fund belegt voor haar participanten in beursgenoteerde bedrijven voor de middellange termijn volgens een degelijke long/short strategie die wordt aangevuld met een dagelijkse handelsstrategie. 
  - Selwyn Duijvestijn
  phone.png
  Krijg meer uitleg over onze long/short strategie door een van onze experts
  laat u terugbellen