nathan-anderson-243048-unsplash-752602-edited.jpg

Onze kijk op de wereld

Schoon schip voor een kansrijke toekomst

Geschreven door Onze redactie

De aandelenmarkten hebben in de maand oktober per saldo zeer negatief bewogen, de maand oktober leverde een koersverlies op van -5,62 procent voor de AEX en -6,94 procent voor de S&P 500. Het maandresultaat voor het MountainShield Capital Fund betreft -26,40% netto.

Koersverloop oktober

Bleek dat de afgelopen jaren veel winst gemaakt kon worden met het opbouwen van posities in smallcap aandelen, thans lijkt die periode voorbij. Onze positieve maandrapportages zijn dit jaar overschaduwd doordat wij keer op keer rode cijfers moesten lezen op een aantal van onze smallcap posities. We boekten weliswaar op een gedeelte van de portefeuille fraaie resultaten maar ondervonden telkens dat het koersverloop van onze grotere posities het totale rendement negatief beïnvloedde.

Het Fondsmanagement heeft dan ook besloten grotendeels verlies te nemen in onze grootste smallcap posities. Het aandeel Alumexx in het bijzonder drukte dit jaar op ons totaalresultaat. Deze maand zakte het aandeel van 1,35 euro naar 0,50 euro. We hebben een groot gedeelte van onze positie verkocht.

Daarmee maken we schoon schip en kunnen we 2019 zonder ballast beginnen. Onze jaarlijks rendementsdoelstelling van +10% wordt komend jaar opnieuw met stip in het vaandel gezet!

Zoals u weet hanteert MountainShield in haar beleggingsbeleid een long/short strategie. Wij nemen een longpositie in wanneer wij menen dat de koers van de aandelen waarin wij beleggen op middellange termijn zal stijgen. Een shortpositie nemen wij in, wanneer wij menen dat een aandeel te hoog is gewaardeerd en er een gerede kans bestaat dat de koers op korte termijn zal dalen. Deze strategie is in onze ogen nog altijd het meest kansrijk in welke conjunctuur dan ook. Ofschoon deze strategie ons in de beginjaren van het fonds goede rendementen heeft opgeleverd, is het rendement over 2018 tot nu toe zeer negatief geweest. Hierdoor is het gemiddelde resultaat over de afgelopen 3 jaar op minus 10% uitgekomen. Wij hebben echter alle vertrouwen u op lange-termijn een goed rendement te kunnen bieden.

» Lees hier waarom uw portefeuille een long/short strategie moet bevatten.

Wij houden vast aan onze long/short strategie, maar nemen ons voor de verdeling tussen posities in smallcaps en de grotere indexfondsen aan te scherpen. De verdeling binnen onze beleggingsportefeuille zal voortaan minder smallcap posities kennen en minder grote posities in één fonds, ten faveure van aandelen van fundamenteel sterke beursgenoteerde ondernemingen.

klik hier voor de maandrapportage oktober 2018

Afspraak maken?

Wekelijks praat strateeg Selwyn Duijvestijn u via de beursupdate op maandagmorgen bij over de aandelenmarkten. Op onze website wordt u met de analyses over de aandelen in onze portefeuille natuurlijk op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Toch kunnen wij ons enthousiasme over ons Fonds het beste overbrengen in een persoonlijk gesprek. Wilt u meer weten over onze toekomstvisie? U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor aan de Herengracht of bij onze tradingdesk op Beursplein 5.

plan een afspraak in 

(Disclaimer: Het MountainShield Capital Fund heeft op moment van schrijven posities in de genoemde aandelen.)

MountainShield Rendement

Onze redactie

Onze redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen