nathan-anderson-243048-unsplash-752602-edited.jpg

Onze kijk op de wereld

MountainShield behaalt een rendement van +3,71% in november

Geschreven door Onze redactie

Het is een erg goede maand geweest voor het MountainShield Capital Fund. We behaalden in de maand november een netto rendement van +3,71%. Hiermee verbreken we de reeks negatieve rendementen van de afgelopen maanden en tonen we aan dat we het dieptepunt bereikten in oktober. Samen met u gaan we voor een betere periode.

Koersverloop aandelenmarkten

De aandelenmarkten begonnen de maand november goed en leken daarmee de tegenvallende beursmaand oktober achter zich te laten. Vanwege vooruitgang in de onderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China over hun handelsrelatie, begonnen beleggers de maand november enthousiast. De Amerikaanse ‘midterm’ verkiezingen zorgden voor verdere tevredenheid en op de uitslag van de tussentijdse verkiezingen konden de beurzen opnieuw herstellen. Er zijn bij de verkiezingen geen gekke dingen gebeurd. Het was conform verwachting. Geen verrassingen, betekende op de aandelenmarkten een vervolg van de herstelrally.

» Lees hier waarom uw portefeuille een long/short strategie moet bevatten.

Koersverloop onze portefeuille

De portefeuille van MountainShield Capital Fund bestaat uit tien verschillende thema´s, ieder opgebouwd uit een selectie long- en een shortposities. In de maand november hebben we een positief rendement kunnen behalen op de thema´s Semiconductor, Biotechnologie, Streaming en Ecommerce. Een negatieve impact kwam er van onze Gaming, Healthy&Fit, Cybersecurity, Robotica, Zelfrijdende auto en Duurzame energie. Vooral de klap in Gaming aandelen drukte het rendement. Posities uitschieters in de biotechnologie zorgden voor een zeer positieve impact.

Wanneer we verder inzoomen in de portefeuille zien we vooral een mooie score van de aandelen Etsy (Ecommerce) +29%, Hertz (Zelfrijdende auto) +27%, Uniqure (Biotechnologie) +15%. en onze shortposities op Nvidia (Semiconductor) +25% en Yelp (Ecommerce) +21%.

Onze posities in Take-Two Interactive Software (Gaming) -21%, Luxoft Holding (Zelfrijdende auto) - 23%, Activision Blizzard (Gaming) -32% en Cyber1 (Cybersecurity) -13% en de shortpositie in TripAdvisor (Ecommerce) -21%, vielen op in negatieve zin.

We hebben in de afgelopen maand onze longposities deels afgebouwd en meerdere short posities ingenomen. We kunnen stellen dat we bovengemiddeld veel nieuwe posities hebben ingenomen om de portefeuille meer evenwichtig te maken, evenals de gemiddelde positiegrootte hebben verkleind. Hiermee denken we meer bestendig te zijn tegen de toename in volatiliteit op de aandelenmarkten en minder gevoelig voor negatieve uitschieters bij individuele aandelenposities.

klik hier voor de maandrapportage november 2018

Afspraak maken?

Wekelijks praat strateeg Selwyn Duijvestijn u via de beursupdate op maandagmorgen bij over de aandelenmarkten. Op onze website wordt u met de analyses over de aandelen in onze portefeuille natuurlijk op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Toch kunnen wij ons enthousiasme over ons Fonds het beste overbrengen in een persoonlijk gesprek. Wilt u meer weten over onze toekomstvisie? U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor aan de Herengracht of bij onze tradingdesk op Beursplein 5.

plan een afspraak in 

(Disclaimer: Het MountainShield Capital Fund heeft op moment van schrijven posities in de genoemde aandelen.)

MountainShield Rendement

Onze redactie

Onze redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen