nathan-anderson-243048-unsplash-752602-edited.jpg

Onze kijk op de wereld

Angsten voor een naderende recessie

Geschreven door Redactie

In maart wist de AEX-index een winststijging te noteren van +1,37%. De S&P 500 won +1,79%, de MSCI World Index steeg met +3,05% en de EuroStoxx 50 verstevigde met +1,62%. Het MountainShield Capital Fund schrijft deze maand een min van -2,14% wegens de thema’s Gaming en Robotics.

Koersverloop AANDELENMARKTEN MAART 

Maart was een roerige maand, zoals het ook hoort. Er was eindelijk fantastisch nieuws over het geneesmiddel filgotinib van Galapagos, er was zeer slecht nieuws voor Boeing en op macrogebied speelde enerzijds de angst voor een naderende recessie en anderzijds naderden verscheidene indexen een all-time high.

Ook onze AEX deed het prima. Over het hele eerste kwartaal zette het een stijging neer van 12,5%. Een puike opsteker, zeker na de forse daling in december 2018.» Lees hier waarom uw portefeuille een long/short strategie moet bevatten.

De maatregelen - of eerder het uitblijven ervan - door de FED en ECB leggen een extra stevige steun onder de beurskoersen. In China gaat het allemaal goed, in Amerika nog beter en in Europa leggen we teleurstellende groeicijfers uit Duitsland gewoon naast ons neer.

Verder was het een herhaling van wat we al eerder hadden gehoord en gelezen; de Brexit is nog steeds geen feit en het handelsconflict is ook nog niet beslecht. Maar voor beide zaken geldt wel dat er uitzicht is op een afloop.

klik hier voor de maandrapportage maart 2019

Afspraak maken?

Wekelijks praat strateeg Selwyn Duijvestijn u via de beursupdate op maandagmorgen bij over de aandelenmarkten. Op onze website wordt u met de analyses over de aandelen in onze portefeuille natuurlijk op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Toch kunnen wij ons enthousiasme over ons Fonds het beste overbrengen in een persoonlijk gesprek. Wilt u meer weten over onze toekomstvisie? U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor op Beursplein 5.

plan een afspraak in 

(Disclaimer: Het MountainShield Capital Fund heeft op moment van schrijven posities in de genoemde aandelen.)

MountainShield Rendement

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen