nathan-anderson-243048-unsplash-752602-edited.jpg

Onze kijk op de wereld

Uitstekende resultaten en vooruitzichten voor onze grootste beleggingen

Geschreven door Redactie

Wereldwijd hervatten de beurzen hun opwaartse trends. Ons maandrendement bedraagt +4,96% netto, dankzij de resultaten uit posities in de thema’s Zelfrijdende auto’s en Nieuwe Energie.

KOERSVERLOOP AANDELENMARKTEN

De beurzen waren in de loop van juni weer positiever gestemd. Gunstige ontwikkelingen in het handelsconflict tussen Trump en Xi en het zachte beleid van de ECB en Fed inspireerden beleggers om de opwaartse trend te hervatten. Vooralsnog ziet het er naar uit dat de koersen nieuwe toppen gaan neerzetten in de komende periode. Een slecht bericht, bijvoorbeeld betreffende het handelsconflict, kan die verwachting evenwel zomaar de bodem doen inslaan.

Het is dan ook opmerkelijk dat herhaalde signalen over vertragende economische groei hier en daar, niet leidt tot koersdalingen.

KOERSVERLOOP ONZE PORTEFEUILLE

Er was in juli weer voldoende nieuws uit de biotechnologie sector. De Amerikaanse beurs verwelkomde een negental biotech beursintroducties, er viel weer een grote overname te noteren en er waren enkele goedkeuringen voor markttoetreding van nieuwe medicijnen. Wij volgen deze innovatieve wetenschap nauwgezet en hebben al de nodige succesvolle beleggingen gedaan met biotech aandelen.

De drie grootste beleggingen in onze portefeuille - Alumexx, DGB en Cyber1 - kwamen de afgelopen maand alledrie met uitstekende resultaten en vooruitzichten.

Alumexx wist over het eerste kwartaal van 2019 een omzettoename van ruim 50% te realiseren t.o.v. het eerste kwartaal van 2018. Deze groei werd behaald door omzettoename in binnen- en buitenland. Vooral de Duitse markt laat een zeer solide groei zien. Internationalisering is zeer belangrijk voor de groei van het bedrijf van ladders en steigers. De distributiedeal met winkelketen Blokker zet het merk bovendien nog beter in de binnenlandse markt. De omzet over het eerste kwartaal 2019 toont de potentie aan van het bedrijf en schept verwachtingen voor de organische groei van dit jaar.

DGB Group heeft het afgelopen jaar langjarige energieovereenkomsten, inspectie- en

certificeringsovereenkomsten binnen de veehouderij en licentieovereenkomsten in de veterinaire sector afgesloten. Het bestuur herhaalt de outlook van 36% groei in 2019 in de energietak. Mede hierdoor stelt men vast dat zij voor ligt op schema ten opzichte van de in december 2017 afgegeven begroting over 2019, 2020 en 2021. Beoogd wordt de bestaande groei van onder andere een toename van 18% energieovereenkomsten in 2019 duurzaam uit te bouwen tot minimaal 36% over heel 2019.

Nederland, België, Frankrijk en Duitsland zijn de aankomende jaren de doelmarkten. In Nederland is de potentiële omzet € 400 miljoen euro per jaar.

Cyber1 kwam eveneens met uitstekende cijfers. Het digitale veiligheidsbedrijf verhoogde de jaaromzet van €17,19 miljoen naar €43,95 miljoen. Over het eerste kwartaal van 2019 werd een omzetverhoging neergezet van liefst 485% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2018. Deze resultaten werden behaald dankzij de gesloten deals van dochterondernemingen in Afrika en het Midden-Oosten. Het management spreekt hierbij van een ”positief momentum” dat zich zal weten voort te zetten in de rest van 2019.

klik hier voor de maandrapportage juni 2019

MEER WETEN?

Het rendement vanaf de start van ons fonds bedraagt nu +21,09%. Vraag direct onze brochure aan voor meer informatie over het MountainShield Capital Fund.

Ontvang meer informatie

(Disclaimer: Het MountainShield Capital Fund heeft op het moment van schrijven posities in de genoemde aandelen.)

MountainShield Maandrapport

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen