nathan-anderson-243048-unsplash-752602-edited.jpg

Onze kijk op de wereld

Maandrapportage van december 2019

Geschreven door Redactie

Ons maandresultaat over december komt uit op -1,64%. Ter vergelijking: de S&P komt uit op 2,86%, de AEX op een plus van 1,22%, de Eurostoxx op 2,42% en de MSCI World index kwam uit op -0,36%.

KOERSVERLOOP ONZE PORTEFEUILLE
Individuele posities

Het aandeel Sonos heeft vleugels gekregen door de integratie van de speakers binnen de catalogus van de Zweedse interieurgrootmacht IKEA.

Turtle Beach gooide hoge ogen door vlak voor de feestmaanden nieuwe accessoires op de markt te brengen voor gamers. Daarbij richtte het bedrijf zich op alle consoles maar ook op de PC en het mobiele segment.

Het management van IAC/InterActiveCorp heeft de knoop doorgehakt en besloten om (voor de 7e keer) een onderdeel af te splitsen van het concern. Ditmaal betreft het Match Group dat als datingsite onderdeel was van internet content leverancier IAC. Naar verwachting zal de verzelfstandiging van Match in het 2e kwartaal van 2020 een feit zijn.

Apple wordt door analisten beschouwd als de grootste kanshebber op de leidende positie in de wereld van 5G. Er heerst consensus over de stelling dat “2020 het jaar wordt van Apple”. Wij blijven dan ook rustig vasthouden aan onze positie.

Ook gamesproducent Activision wordt een mooi jaar toebedacht. Naast de release van nieuwe versies van World Of Warcraft en Call Of Duty - de aloude schietspellen - zal het bedrijf ook volop gaan profiteren van de e-sports trend die steeds populairder wordt onder jongeren.

TransEnterix voerde een zogenoemde reverse stock split uit. Aandeelhouders kregen voor elke 13 aandelen er slechts één terug.

Het aandeel van elektrische automaker Tesla ging weer flink opwaarts nadat er in het 4e kwartaal van 2019 meer auto’s van de band waren gerold dan analisten hadden voorzien.

De koers van het aandeel iRobot herstelde in december weer van de tik die het in november kreeg. Die werd mede veroorzaakt door een verloren rechtszaak over patenten.

Het aandeel Wayfair krijgt er flink van langs. Zo heeft Morgan Stanley het koersdoel zelfs verlaagd van $117 naar $75. Volgens analisten is het bedrijfsmodel van Wayfair uit de tijd en ziet men geen lichtpuntjes meer. Reden voor ons om onze shortpositie stevig aan te houden.

We zaten ook short in het aandeel Electronic Arts. De gamesproducent kon evenwel profiteren van de feestmaand en zag bovendien zijn nieuwe release, Star Wars Jedi: Fallen Order, erg goed scoren.

Top 3 stijgers deze maand:

  1. Sonos - +19,88%
  2. Turtle Beach - +15,38%
  3. Interactive Corp. - +14,30%

Top 3 dalers deze maand:

  1. Transenterix - -42,35%
  2. Tesla Motors - -24,92%
  3. iRobot - -15,51%

klik hier voor de maandrapportage december 2019

MEER WETEN?

Vraag direct onze brochure aan voor meer informatie over het MountainShield Capital Fund.

Ontvang meer informatie

(Disclaimer: Het MountainShield Capital Fund heeft op het moment van schrijven posities in de genoemde aandelen.)

MountainShield Maandrapport

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen