nathan-anderson-243048-unsplash-752602-edited.jpg

Onze kijk op de wereld

Beurzen worstelen met handelsoorlog

Geschreven door Onze redactie

Het MountainShield Capital Fund heeft in juni een negatief resultaat behaald. Het netto rendement over de maand juni bedraagt -0,82%. Hiermee komt het jaarresultaat uit op -8,09% netto rendement.

De beurzen bezwijken onder het mondiale handelsconflict                   

Dat is wat er afgelopen maand gebeurde. De aandelenmarkten worstelden opnieuw met de gevolgen van de steeds verder toenemende handelsspanningen tussen Amerika enerzijds en Europa en China anderzijds. In juni ging de dreigende handelsoorlog tussen De Verenigde Staten, China en Europa een nieuwe fase in. Naast importheffingen zou Beijing mogelijk fusies en overnames met Amerikaanse bedrijven willen tegenhouden. Het is een politiek wespennest, waarin ook de markten gevangen worden. Uitspraken van politici zoals Trump zijn in staat om de markt omhoog of omlaag te sturen. Duidelijk is dat dezelfde onzekerheden er nog altijd zijn. Het handelsconflict drukt ook het vertrouwen van beleggers en dan met name in Europa.

Politieke onrust in Europa blijft het beleggersvertrouwen schaden. Europese beleggers worden geconfronteerd met een populistische regering in Italië en een zwakkere coalitie in Duitsland, als gevolg waarvan ze in juni opnieuw hun risicoblootstelling hebben teruggeschroefd. Nu meer dan ooit is de long/short strategie van MountainShield belangrijk en onderscheidend ten opzichte van anderen.

De afgelopen maanden laat MountainShield Capital Fund zien wat alle beleggers ervaren; de beurzen zijn stuurloos door de onrust op de beurs. Het rendement van het fonds is daarom iets lager dan het voorgaande jaar. Beleggen is echter slim, strategisch en geduldig zijn. Beleggers hebben veelal de neiging fondsen te verkopen wanneer het beleggen iets lastiger wordt. Terwijl iedereen toch weet dat contrair beleggen de meeste kansen biedt?! Een grafiek bestaat nooit uit een rechte lijn, maar uit bewegingen die een opwaartse trend maar ook wel eens een neerwaartse kunnen hebben. Dit hoort bij beleggen. Een verticale lijn zie je nimmer! Het gaat om de uiteindelijke trend en die moet door de jaren heen gemeten positief zijn. Dat is ook waarom u belegt.

Vanaf de oprichting op 1 januari 2016 heeft de grafiek van MountainShield plussen en minnen laten zien. Normaal vinden wij. We hebben mooie kansrijke posities in onze portefeuille en we zien mooie aandelen met fraaie rendementen die we de komende maanden willen aanschaffen. Handen aan het stuur en keihard werken om de slimste beleggingen te doen, dat is ons doel. De afgelopen jaren moeten een afspiegeling zijn voor de komende jaren en MountainShield wil scoren en rendementen genereren zoals we de afgelopen jaren aan de beleggers van het fonds bewezen hebben.

Lees meer: Klik hier voor het volledige maandrapport van juni 2018.

Afspraak maken?

Wekelijks praat strateeg Selwyn Duijvestijn u via de beursupdate op maandagmorgen bij over de aandelenmarkten. Op onze website wordt u met de analyses over de aandelen in onze portefeuille natuurlijk op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Toch kunnen wij ons enthousiasme over ons Fonds het beste overbrengen in een persoonlijk gesprek. Wilt u meer weten over onze toekomstvisie? U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor aan de Herengracht of bij onze tradingdesk op Beursplein 5.

plan een afspraak in 

(Disclaimer: Het MountainShield Capital Fund heeft op moment van schrijven posities in de genoemde aandelen.)

MountainShield Rendement

Onze redactie

Onze redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen