nathan-anderson-243048-unsplash-752602-edited.jpg

Onze kijk op de wereld

Kwartaalcijfers drukten de algehele spanning tijdelijk

Geschreven door Onze redactie

Het MountainShield Capital Fund heeft in juli een beperkt negatief resultaat behaald. Het netto rendement over de maand juli bedraagt -0,18%. Hiermee komt het jaarresultaat uit op -8,25% netto rendement.

Handelsoorlog blijft rol spelen

De maand begon relatief rustig en beleggers waren terughoudend. De mogelijke dreiging die er van een Italiaanse populistische regering uit ging, de naderende Brexit, Trumps handelsoorlog die steeds verder leek te escaleren, monetaire verkrapping in de VS en in de eurozone om er maar eens een paar te noemen. Onderhuids startten we de maand juli met de nodige problemen in de wereld en deze zijn op de eerste dag van augustus niet opgelost.

De hele wereld was in rep en roer want Trump gooide er flinke uitspraken uit: bijvoorbeeld dat Amerika uit de NAVO stapt. Later zegt hij weer dat hij erin blijft. Verder speelt de handelsoorlog een rol: China moet aangepakt worden, Europa moet aangepakt worden. Dat zijn dingen die zetten de beurzen in beweging en dat houdt beleggers toch een beetje geremd. Het mondiale handelsconflict is de gehele maand een thema in de markt gebleven. De spanningen liepen richting het maandeinde verder op nadat Amerika dreigde met nieuwe importheffingen. De maand juli is de maand van de verdere escalatie van de handelsoorlog.

Kwartaalcijfers hielden aandelen hoog

De reden dat de aandelenmarkten met alle spanningen relatief hoog bleven noteren, was omdat de aandacht van beleggers vooral uitging naar de kwartaalcijfers. Het cijferseizoen was best acceptabel. Veel cijfers zijn in lijn met de verwachtingen. Het gaat dan ook goed met de economie en daar profiteren bedrijven van. De vraag is en blijft alleen hoe het straks gaat als de centrale banken verder verkrappen? Wij denken de komende periode veel steun te kunnen ondervinden van onze mogelijkheid om ook in te spelen op een dalende aandelenmarkt. De long/short strategie van MountainShield zorgt voor mogelijkheden in een neerwaartse markt.

Het Fonds heeft in de maand juli goede trades kunnen doen. De hoofdreden van de beperkte uitslag van het MountainShield Capital Fund is voornamelijk te vinden in het aandeel Alumexx.
Het fonds blijft ons parten spelen in 2018. Het aandeel is dit jaar meer dan 30% gedaald en drukt op ons resultaat. Geen reden voor zorgen, vinden wij nog steeds. Vanaf de oprichting heeft MountainShield plussen en minnen laten zien.

We hebben mooie kansrijke posities in onze portefeuille en we zien mooie aandelen met fraaie rendementen die we de komende maanden willen aanschaffen. We zien veel kansen dit jaar en het belooft een mooie periode te worden.

Lees meer: Klik hier voor het volledige maandrapport van juli 2018.

Afspraak maken?

Wekelijks praat strateeg Selwyn Duijvestijn u via de beursupdate op maandagmorgen bij over de aandelenmarkten. Op onze website wordt u met de analyses over de aandelen in onze portefeuille natuurlijk op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Toch kunnen wij ons enthousiasme over ons Fonds het beste overbrengen in een persoonlijk gesprek. Wilt u meer weten over onze toekomstvisie? U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor aan de Herengracht of bij onze tradingdesk op Beursplein 5.

plan een afspraak in 

(Disclaimer: Het MountainShield Capital Fund heeft op moment van schrijven posities in de genoemde aandelen.)

MountainShield Rendement

Onze redactie

Onze redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen