nathan-anderson-243048-unsplash-752602-edited.jpg

Onze kijk op de wereld

Verdeling in marktkapitalisatie

Geschreven door Onze redactie

Het MountainShield Capital Fund heeft in augustus een negatief resultaat behaald. Het netto rendement over de maand augustus bedraagt -4,93%. Hiermee komt het jaarresultaat uit op -12,77% netto rendement.

VERDELING BINNEN HET MOUNTAINSHIELD CAPITAL FUND

Het resultaat van MountainShield Capital Fund in de maand augustus is erg tegenvallend. 2018 staat er tot dusver niet mooi op. Opnieuw hebben we vooral te kampen met een daling van onze twee smallcap beleggingen Alumexx en DGB Group. In onze Top 10 grootste posities van het Fonds ziet u Alumexx en DGB steevast in de Top 5 staan.

>> Klik hier voor onze Top 10 aandelenposities.

Alumexx en DGB Group zijn beiden dit jaar meer dan 30% in waarde gedaald dit jaar. Wanneer wij de waardedaling van de smallcaps o.a. Alumexx en DGB Group uit onze resultaten halen, zouden wij op een positief rendement uitkomen.

Bij MountainShield hanteren we een beleid van 30% grote bedrijven, de wereldleiders in hun vakgebied. 40% beleggen we in de midkap, bedrijven met een waarde van 2 miljard of meer, waar nog een goede groei te behalen is. 30% van onze beleggingen bestaat uit smallcap fondsen. Deze kleine bedrijven kunnen heftige koersbewegingen laten zien, maar ook uitzonderlijk goede rendementen. Eerder haalden we winsten van meer dan 50% op onze positie in Turtle Beach, Ctac, Transcentrix en Roodmicrotec. Deze verdeling in marktkapitalisatie hebben we altijd gehad, en zullen we ook behouden.

Het nadeel van beleggen in smallcaps, is dat er weinig liquiditeit is. Met slechts een beperkt aantal aandelen en kleine transacties, kan de koers fors hoger of lager worden gezet. Wanneer nieuws ontbreekt en andere beleggers het aandeel overslaan, kan de koers dan in rap tempo dalen. Dat gebeurt nu met Alumexx en DGB en daar hebben we last van. Dat is terug te zien in het rendement van het Fonds.

U kunt op het merendeel van de dagen, met een bedrag van 1.000 euro de koers beïnvloeden. De bedrijven draaien door en presteren prima, maar de beurskoers daalt omdat beleggers door weinig nieuws ongeduldig worden. Wanneer drie beleggers op de laatste handelsdag van de maand aandelen Alumexx of DGB verkopen, dan moeten wij een fors verlies rapporteren. Maar zegt dat iets over de onderliggende fundamenten van het bedrijf en de toekomstige groei en potentie? Wij menen van niet.

Wat doen wij dan in deze aandelen? We horen het u denken. Het is lastig om meer te weten te komen over een lokaal fonds; de informatie ligt namelijk niet bepaald voor het oprapen. Op IEX en RLT-Z doen ze er amper verslag van, en een vlugge speurtocht op internet levert alleen wat kruimels op. U zult echt de website van het bedrijf en de jaarverslagen moeten doorspitten. Daar gaat veel tijd inzitten. Die tijd besteden we bij MountainShield hier graag aan. Want onbekend maakt onbemind, en dit leidt weer vaak tot inefficiënte waarderingen.

Lees meer: Klik hier voor het volledige maandrapport van augustus 2018.

Afspraak maken?

Wekelijks praat strateeg Selwyn Duijvestijn u via de beursupdate op maandagmorgen bij over de aandelenmarkten. Op onze website wordt u met de analyses over de aandelen in onze portefeuille natuurlijk op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Toch kunnen wij ons enthousiasme over ons Fonds het beste overbrengen in een persoonlijk gesprek. Wilt u meer weten over onze toekomstvisie? U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor aan de Herengracht of bij onze tradingdesk op Beursplein 5.

plan een afspraak in 

(Disclaimer: Het MountainShield Capital Fund heeft op moment van schrijven posities in de genoemde aandelen.)

MountainShield Rendement

Onze redactie

Onze redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen