nathan-anderson-243048-unsplash-752602-edited.jpg

Onze kijk op de wereld

Bent u klaar voor een adempauze op de beurs?

Geschreven door Redactie

Ons maandrendement bedraagt +2,38%, gestuwd door de resultaten uit posities in de thema’s Streaming, Zelfrijdende auto en Payments. We verliezen aan Robotica en Gaming. In april wist de AEX-index een winststijging te noteren van +3,15%. De S&P 500 won +2,74%, de MSCI World Index steeg met +9.20% en de EuroStoxx 50 verstevigde met +3,82%.

Koersverloop AANDELENMARKTEN APRIL 

De portefeuille van MountainShield Capital Fund bestond in april uit negen verschillende thema´s, ieder opgebouwd uit een selectie long- en een shortposities. De afgelopen maand wist het beleggingsfonds van MountainShield Capital vooral rendement te halen uit de sectoren Streaming, Zelfrijdende auto en Payments. De sectoren Robotica en Gaming zorgden daarentegen voor fikse minnen.

Wanneer we verder inzoomen op individuele posities zien we de grootste verliezen vallen met het aandeel Turtle Beach - Gaming (-18%) en Transenteric - Robotica (-16,00%).

De grootste winsten werden in april behaald met Disney (Streaming) +20%, Hubspot (Ecommerce) +16% en de short op Tesla (zelfrijdende auto’s) +17%

.» Lees hier waarom uw portefeuille een long/short strategie moet bevatten.

Turtle Beach (link) is bekend om zijn dedicated hoofdtelefoons voor gamers. We menen nog altijd dat het aandeel zal weten te profiteren van de trends.

Zo zijn we er ook van overtuigd dat de Robolutie niet te stuiten is. Intuitive Surgical vormt al vanaf de start van het MountainShield Capital Fund één van de basisposities. Onze positie in hun concurrent Transenterix (link) is weliswaar een stuk kleiner, ook dit bedrijf maakt de essentiële toepassingen voor de medische wereld van morgen.

Van Disney (link) zijn we ook al heel lang fan. Het entertainmentconcern heeft een mooie slag geslagen door 21th Century Fox over te nemen en nu een eigen streaming dienst te starten. Netflix ziet zijn monopolie in rook opgaan! Het aandeel Disney profiteert!

U ziet ons niet in een Tesla (link) rijden, wij zijn al een tijdlang erg negatief over het bedrijf van Elon Musk. Mooie auto’s zijn het, daar niet van. Maar dit businessmodel is niet heel lang houdbaar, menen wij.

 

klik hier voor de maandrapportage april 2019

Afspraak maken?

Wekelijks praat strateeg Selwyn Duijvestijn u via de beursupdate op maandagmorgen bij over de aandelenmarkten. Op onze website wordt u met de analyses over de aandelen in onze portefeuille natuurlijk op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Toch kunnen wij ons enthousiasme over ons Fonds het beste overbrengen in een persoonlijk gesprek. Wilt u meer weten over onze toekomstvisie? U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor op Beursplein 5.

plan een afspraak in 

(Disclaimer: Het MountainShield Capital Fund heeft op moment van schrijven posities in de genoemde aandelen.)

MountainShield Rendement

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen