MSCF USP 2-717889-edited.jpg

Het laatste nieuws

Beleggen in de zelfrijdende auto

Geschreven door Selwyn Duijvestijn

Voor sommige mensen is de zelfrijdende auto een schrikbeeld, voor anderen het welkome resultaat van de voorsprong door techniek. Goed, er zijn nog veiligheidsissues en kinderziektes te overwinnen. Maar uiteindelijk zult u het stuur onbezorgd kunnen loslaten. De zelfrijdende auto doemt reeds op in uw achteruitkijkspiegel.

Dit is de zelfrijdende auto

Een auto waarin u kunt plaatsnemen in een gerieflijke stoel en waarin u van alles kunt doen, terwijl u wordt gereden. Een beetje een kruising tussen de trein en de taxi. Het blijkt nog toekomstmuziek, want helemaal vertrouwd is het nog niet. Maar terwijl de auto-industrie stiekem al droomt van de volgende stap - de vliegende auto - zijn allerlei bedrijven druk bezig al die intelligente systemen te vervolmaken en met elkaar te laten communiceren. Hierbij zitten ook beursgenoteerde bedrijven. Beleggers die in een vroeg stadium aandelen inslaan hebben een grotere kans op rendement indien het betreffende bedrijf een key player blijkt.

zelfrijdende auto is de toekomst

Op YouTube vonden we een fraaie uitleg over hoe het principe van de zelfrijdende auto nu precies werkt. Of zou moeten gaan werken.

 

 

Het is druk op de weg in Californië. Niet alleen Lyft is in samenwerking met Ford de zelfrijdende auto's aan het testen op de wegen in deze Amerikaanse staat, ook Apple toert er rond. En General Motors. En Tesla
In de lente van 2017 kwam tevens het nieuws dat Lyft en Waymo de krachten gaan bundelen. Zo is er een ware race gaande om de eerste, beste, betrouwbaarste auto te introduceren waarin u zorgeloos het stuur uit handen kunt geven.

Hoe te beleggen in de zelfrijdende auto

Beleggers kunnen een positie innemen in één of meerdere bedrijven die we in dit artikel noemen. Maar welk aandeel gaat het meest rendement opleveren? Op dit moment is niet te zeggen welk samenwerkingsverband het meest succes gaat boeken. Het meest logische advies luidt dan ook dat terughoudendheid en spreiding ten aanzien van investeringen in deze innovatieve tak van sport verstandig is.

» Vraag meer informatie over het MountainShield Capital Fund

Disclaimer: MountainShield Capital Fund heeft op moment van publiceren een positie (short) in Tesla.


De experts van MountainShield houden de aandelenmarkt continu in de gaten en zijn op zoek naar die aandelen die rendement beloven voor de toekomst. Het MountainShield Capital Fund is een beleggingsfonds dat door middel van een long/short strategie inspeelt op kansen in de aandelenmarkt.

 

Tesla BMW Google Apple Uber Zelfrijdende auto Waymo

Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen