MSCF USP 2-717889-edited.jpg

Het laatste nieuws

Feitjes over belegger Warren Buffett

Geschreven door Redactie

Enkele fascinerende feiten over de bekendste en rijkste belegger aller tijden: Warren Buffett. Op welke leeftijd is hij begonnen met beleggen? Waarom verkoopt hij nooit zijn aandelen?

Hij staat ook wel bekend als het orakel van Omaha.

Berkshire Hathaway is eigenaar van ruim 60 bedrijven.

Eén van die bedrijven is Duracell, bekend van de batterijen.

Buffett kocht zijn eerste aandelen toen hij 11 jaar oud was.

» Lees hier ons achtergrondartikel over de belegger Warren Buffett.

Hij zegde ooit toe 99% van zijn vermogen aan goede doelen te zullen schenken. Tot nu toe heeft hij bijna $40 miljard geschonken. Het merendeel ging naar de stichting van Bill en Melinda Gates.

Buffett woont nog steeds in Omaha, Nebraska. In hetzelfde huis dat hij in 1958 kocht voor $31.500.

Warren Buffett is de rijkste belegger ter wereld. In 1962, toen hij aandelen van Berkshire Hathaway begon te kopen, kostte een aandeel $7,50. Vandaag is een aandeel van dit bedrijf $301.000 waard.

Hij deed voor het eerst belastingaangifte op zijn 14e nadat hij $500 had verdiend met het rondbrengen van kranten.

In december 1962 kocht Warren Buffett (32) zijn eerste aandelen Berkshire Hathaway. Medio 1965 had hij voldoende aandelen in huis om zeggenschap te hebben binnen het bedrijf.

Buffett onttrekt jaarlijks $100.000 uit het fondsvermogen van Berkshire Hathaway als salaris. Hij ontvangt daarbovenop geen bonussen of enig andere vorm van vergoeding.

» Lees hier ons artikel over de aandelenselectie van Warren Buffett.

Warren Buffett Berkshire Hathaway

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.

Meer nieuws

Er zijn nog geen aanverwante nieuwsberichten.

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen