Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

Contrair beleggen in Wayfair

Geschreven door Redactie

Online meubelverkoper Wayfair heeft erg veel last van het handelsconflict. Het aandeel daalde ruim 26% in oktober. De top van het bedrijf blijft stug investeren in groei. Winstgevendheid is nog ver weg.

In het kort

  • Wayfair is een online winkel voor meubels en woonaccessoires.
  • Momenteel heeft Wayfair zwaar te lijden onder het handelsconflict.
  • Het management investeert desondanks vol op uitbreiding en groei.

De tarieven die president Trump heeft geheven op goederen die uit dat land worden geïmporteerd, duwen de detailhandelsprijzen hoger. Bovendien is Wayfair, ondanks het succes van de laatste jaren, nog steeds niet winstgevend. De koers van het aandeel Wayfair liet nochtans weinig negatieve reactie zien maar in oktober kwam dan toch de stevige daling. MountainShield speelde op tijd in op deze ontwikkeling. Het leverde onze shortpositie het nodige rendement op.

Lees hier meer over onze long/short strategie.

Geschiedenis

Steve Conine en Niraj Shah ontmoetten elkaar als middelbare scholieren die een zomerprogramma volgden aan de Cornell University. Ze studeerden vervolgens techniek aan diezelfde universiteit en deelden een studentenwoning. Tijdens hun laatste semester schreven Steve en Niraj zich in voor een cursus over ondernemerschap. Daar schreven zij het bedrijfsplan waarop ze hun eerste onderneming baseerden. Van daaruit begonnen ze enkele verschillende bedrijven in de technologiesector.

In 2002 richtte het duo een nieuw bedrijfje op met een klein startkapitaal. Door zorgvuldig zoekpatronen en resultaten op internet te analyseren, zagen Steve en Niraj een mogelijkheid om stereomeubels online te verkopen. Wat zou uitgroeien tot de grootste e-commercebestemming voor woninginrichting en -inrichting begon met slechts één enkele website en groeide al snel uit tot meer dan 250 zelfstandige sites die alles verkopen, van barkrukken tot vogelhuisjes.

Screenshot 2019-11-26 at 10.51.05

In 2011 namen Steve en Niraj een grote sprong en verhuisden al hun e-commerce-sites naar een mega-shop voor woninginrichting: Wayfair. Het jaar daarop had Wayfair meer dan $ 600 miljoen aan inkomsten en was het goed op weg om een begrip te worden.

Het bedrijf heeft op 30 september 2019 meer dan 16.000 mensen in dienst en heeft zijn hoofdkantoor in Boston, Massachusetts met vestigingen in Noord-Amerika en Europa (Engeland en Duitsland). Steve en Niraj zijn nog altijd de top van het bedrijf en blijven bouwen en innoveren om de ultieme winkelbeleving voor woninginrichting te creëren.

De opgelegde importtarieven duur president Trump hebben vooral indirect effect op de omzet van Wayfair. Consumenten stellen aankopen uit, zo merkt men. Bovendien worden ook enkele producten van Wayfair duurder vanwege de maatregelen. Dat het handelsconflict er stevig inhakt ziet het management als iets tijdelijks - ook al duurt het nu wel erg lang. Liever kijken ze vooruit en blijven investeren. De internationale uitrol van Wayfair en de komende piek in het vakantieseizoen vraagt om een groter personeelsbestand. De winstgevendheid komt later wel, zo redeneert de top. Beleggers moeten dus nog flink geduld beoefenen.

Contrair beleggen met MountainShield

Onze short-positie in Wayfair is een typisch voorbeeld van hoe wij contrair beleggen. We houden het aandeel goed in de gaten en wanneer het tij keert, zouden we wellicht kunnen kiezen voor een long-positie.

Als participant in het MountainShield Capital Fund profiteert u volop mee met onze beleggingsstrategie.

» Vraag meer informatie over het MountainShield Capital Fund

Contrair Wayfair

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen