Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

Voorzichtig optimisme in afwachting van duidelijkheid

Geschreven door Onze redactie

De Europese beurzen sloten vrijdag overwegend hoger. De AEX-index eindigde op  538,59 punten en de MidKap op 770,82 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 0,8 procent vooruit. Ook Wall Street ging positief het weekeinde in. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 26.026,32 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,8 procent.

Wekelijks op maandag praat Selwyn Duijvestijn u bij over de successen, de tegenvallers en de nieuwste beleggingen van ons beleggingsfonds. Voor vragen en opmerkingen kunt u ons altijd bellen of mailen. Via deze weg willen we graag meer inzicht geven in de portefeuille en meer vertellen over de bedrijven waar wij in investeren en naar kijken.

Meld u gratis aan voor de weekupdates via Whatsapp

Koersverloop aandelenmarkten

De cijferregen van vorige week had zo zijn invloed op de koersen van de betreffende aandelen. Zo mocht kunstmestmaker OCI een mooie plus neerzetten maar kreeg BeterBed een tik te verwerken. RELX, het vroegere Elsevier, moest een tegenvaller uit de VS incasseren. De Universiteit van Californië zegt zijn tijdschriften- abonnementen op. RELX-aandeelhouders mogen wel een dividendverhoging van +7% tegemoet zien.

>> Bekijk nu het webinar met onze vooruitblik op 2019.

Het brede sentiment op de beurzen was voorzichtig optimistisch. Dat werd gevoed door bemoedigende berichten over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. De cijfers over de consumentenuitgaven waren beter dan gehoopt. De Brexit lijkt te worden uitgesteld. Maar zolang het nog geen 29 maart is, kan er nog van alles.

Opvallend was ook dat grondstofaandelen in trek waren dankzij de blijkbare voortgang in het handelsconflict. In Londen wonnen de mijnbouwers Rio Tinto en Anglo American respectievelijk 1,2 en 0,9 procent. Staalgigant ArcelorMittal won 1,1 procent.

Koersverloop van onze portefeuille

De portefeuille van MountainShield Capital Fund bestaat uit tien verschillende thema´s, ieder opgebouwd uit een selectie long- en een shortposities. We beleggen divers in bedrijven uit de volgende sectoren: online betalingen, biotechnologie, gaming, cybersecurity, duurzame energie, online streaming, e-commerce, halfgeleiders, robotica, zelfrijdende auto en healthy&fit.

Wanneer we verder inzoomen op de portefeuille zien we de volgende bewegingen bij individuele posities:

De posities die de top 5 stijgers van deze week vertegenwoordigen zijn Etsy (e-Commerce) +23,32%, WABCO (zelfrijdende auto) +14,74%, DGB Group (duurzame energie) +5,81%, onze shortpositie in Adyen (online betalingen) +3,46% en longpositie in Volkswagen (zelfrijdende auto) +2,61%.

Onze longpositise in Transenterix (Robotics) -15,05%, Turtle Beach (Gaming) -6,91%, Sonos  (Streaming) -5,81%, shortpositie in Yandex (e-Commerce) -3,13% en shortpositie Alphabet (Google) (e-Commerce) -2,79% leveren deze maand op papier verlies op.

>> Zonder terugblik, geen vooruitblik. Bekijk nu ons laatste webinar!

VOORUITBLIK

Op Beursplein 5 is het aantal bedrijven dat de resultaten over 2018 nog moet presenteren, inmiddels goed te overzien. Dinsdag is het de beurt aan technologieconcern TKH, op woensdag gevolgd door Basic-Fit en Corbion. Donderdag komen nog Boskalis, Pharming en Stern aan bod. De week wordt afgesloten met de rapportages van Accell en Ctac.

Ondertussen kijken we naar het aandeel Heineken dat een adviesverlaging van RBC om de oren kreeg. En wat te denken van Ahold Delhaize dat zich Amazon van het lijf moet houden in Amerika. Daar openen binnenkort tientallen fysieke winkels van de kruidenierstak van het online warenhuis.

Beleggers en analisten kijken deze week ook uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. De verwachting is dat de ECB de rente onveranderd laat. Uit Europa komen bovendien gegevens over de dienstensector van marktonderzoeker Markit, plus data over de winkelverkopen en groei in de eurozone.

De Federal Reserve publiceert deze week zijn Beige Book, dat een schets biedt over de staat van de Amerikaanse economie. Uit de VS komen ook de cijfers over de huizenmarkt en dienstensector. Dan is er ook nog het Amerikaanse banenrapport voor februari, dat op vrijdag verschijnt. Economen verwachten dat de banengroei in 's werelds grootste economie is teruggevallen naar 185.000 nieuwe arbeidsplaatsen, van 304.000 banen in januari. De werkloosheid in de VS komt naar verwachting uit op 3,9 procent.

» Lees hier hoe onze strategie zich houdt bij veranderende markten.

HOE DENKT U OVER 2019?

Gelooft u dat de aandelenmarkten volatiel zullen zijn de komende tijd? Bent u overtuigd van de opkomst van de zelfrijdende auto? Gelooft u in de kracht van biotechnologie? Enkele vragen die u zichzelf als belegger moet afvragen. Volg net als honderden andere beleggers onze visie op 2019 in ons webinar. 

Direct het webinar bekijken

Tot zover deze weekupdate van Selwyn Duijvestijn. U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor op Beursplein 5. Onze experts praten u graag bij over de ontwikkelingen bij MountainShield. U bent altijd van harte welkom. Laat het ons via deze pagina weten als u vragen of opmerkingen heeft of plan direct een afspraak in

 Meld u gratis aan voor de weekupdates via Whatsapp

Disclaimer: Het MountainShield Capital Fund heeft op het moment van schrijven een positie in bovenstaande aandelen.

MountainShield Weekupdate

Onze redactie

Onze redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen