Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

MountainShield kijkt vooruit naar 2019

Geschreven door Onze redactie

Het team van MountainShield Capital Management kijkt alvast vooruit naar het nieuwe beursjaar 2019. Wat staat er te gebeuren en hoe kunt u als belegger hierop inspelen? Wij leggen u graag uit waarom we juist nu kansen zien op rendement voor ons eigen beleggingsfonds.

Belangrijke gebeurtenissen in de wereld die hun invloed doen gelden op de beurskoersen, zijn ook in 2018 duidelijk aan te wijzen. Het effect van al deze zaken zal voortduren in 2019, wat nog maar eens benadrukt hoe lastig het is om te kunnen voorspellen hoe zwaar dit zal leunen op aandelen.

» Lees hier hoe onze strategie zich houdt bij veranderende markten.

Zo hebben we de politieke ommezwaai in Italië waar een jonge regeringspartij ongekende maatregelen wil doorvoeren die ingaan tegen de regels van Brussel. De voorgenomen Italiaanse begroting en het gebakkelei hierover, kan beleggers de komende maanden nog nerveus blijven maken.
Onafhankelijk van de uitslag van de stemming in het Britse parlement omtrent het Brexit-akkoord, blijft het spannend hoe de Brexit zelf uiteindelijk zal verlopen en welke onvermoede effecten zich nog gaan gelden. Er is simpelweg geen ervaring met een dergelijke situatie.

glazenbol2019

De belastingmaatregelen van Trump zullen de Amerikaanse economie nog wel even op de rit houden, al is het onzeker wat de (gematigde) renteverhogingen van de Centrale Bank voor invloed hebben. Ook op het gedrag van beleggers. Het positivisme omtrent de opkomende landen telt in 2019 ook mee aan de 'plus kant'.

We zijn ook zeer benieuwd hoe het verder gaat of afloopt - àls het afloopt - met de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Wat voor macro-economische effecten zullen we hier nog van gaan voelen? Wat voor capriolen gaat Trump nog meer maken in 2019?

» Lees hier wat onze strategie voor uw portefeuille kan doen.

En dan zijn er nog de actuele dreigingen, zoals de vijandige sfeer tussen de Oekraïne en Rusland. Al deze zaken - en alles wat er nog staat te gebeuren waarvan we nu nog geen weet hebben - heeft zo zijn invloed op de financiële markten. Dat de fraaie economische groei niet altijd zal blijven voortrazen, dat mag helder zijn. Het is echter onbegrijpelijk dat er paniekerig over wordt gedaan. Een afvlakking van de groei hoeft niet meteen te duiden op een naderende recessie. De waan van de dag heeft niets te maken met de onderliggende trend.

Beleggers moeten hun verstand gebruiken en zich niet als lemmingen mee laten voeren naar de rand van de afgrond. Wie zijn beleggingshorizon niet uit het oog verliest en de langere termijn strategie gebruikt, heeft ook in 2019 eigenlijk geen reden om al te bezorgd te zijn. We hebben geen glazen bol. Maar we hebben vertrouwen in de fundamentele veerkracht van het financiële systeem en het uiteindelijke rendement op de beurs.

Ons beleggingsfonds voor 2019

We hebben in de afgelopen maand onze longposities deels afgebouwd en meerdere short posities ingenomen. We kunnen stellen dat we bovengemiddeld veel nieuwe posities hebben ingenomen om de portefeuille meer evenwichtig te maken, evenals de gemiddelde positiegrootte hebben verkleind. Hiermee denken we meer bestendig te zijn tegen de toename in volatiliteit op de aandelenmarkten en minder gevoelig voor negatieve uitschieters bij individuele aandelenposities.

2019 belooft een goed jaar te worden voor bedrijven die naar de beurs willen. Er zijn een aantal techbedrijven die staan te popelen om hun IPO in het komend jaar realiteit te zien worden. Ook het team van MountainShield kijkt uit naar de voornemens van bedrijven als Uber, Airbnb, Stripe, Lyft, Slack en Palantir. Het spreekt voor zich dat wij u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en wat het voor beleggers betekent. Welke aandelen passen het best bij ons beleggingsfonds? Welk rendement zien wij voor welk aandeel weggelegd?

Kortom, we hebben er zin in en hebben het vertrouwen dat 2019 voor beleggers en participanten een succesvol jaar gaat worden.

» Vraag meer informatie over het MountainShield Capital Fund

Uber Airbnb Lyft 2019 Vooruitblik Slack Stripe Palantir

Onze redactie

Onze redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen