Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

De 10 grootste posities voor september 2018

Geschreven door Onze redactie

Het MountainShield Capital Fund belegt voor haar participanten in beursgenoteerde bedrijven voor de middellange termijn volgens een degelijke long/short strategie die wordt aangevuld met een dagelijkse handelsstrategie.Top 10 september

Onze grootste Long posities in september 2018

1. Alumexx (18,98%)

Alumexx produceert ladders, steigers en aluminiumstijgmaterialen voor de semi-professionele markt. Alumexx is onze grootste positie in het fonds en heeft gezorgd voor een mooi rendement. Lees hier meer over Alumexx.

2. DGB Group (12,97%)

DGB Group is de werknaam van de Groene Belangen Behartiger en is genoteerd aan de lokale markt op Beursplein 5. Wij beleggen in de aandelen DGB Group omdat we een sterke onderwaardering zien in de cijfers. Lees hier meer over de DGB Groep.

3. Welgesteld Biotechnologie Fonds (11,48%)

Binnen de beleggingen van het MountainShield Capital Fund is biotechnologie altijd een thema geweest.
Hiervoor is op 1 september 2018 het Welgesteld Biotechnologie Fonds gelanceerd. Dit fonds is ook open voor particuliere beleggers. Bekijk de website van het Welgesteld Biotechnologie Fonds voor meer informatie en lees hier meer voor onze belegging in de biotechnologie sector.

4. Cyber Security 1 (5,83%)

CYBER 1 verzorgt onder andere (een deel van) de online security voor OPEC, AXA, First National Bank, bwin en Raiffeisen Bank International. Het bedrijf is een afsplitsing van het grotere UC Group, wat online betalingsverkeer verzorgt en gezien kan worden als het PayPal van Engeland. Lees hier meer over CYBER 1.

5. iQIYI (3,79%)

De toekomst ziet er voor streamingdienst iQIYI prima uit. Het aantal betalende abonnees groeit in rap tempo en zeker nu er steeds meer eigen content van hoge kwaliteit wordt aangeboden, willen de Chinese kijkers graag met iQIYI geassocieerd worden. De verwachting is dan ook helemaal niet zo gek dat iQIYI binnen anderhalf jaar net zoveel abonnees als Netflix heeft. Lees hier meer over iQIYI.  

6. AMD (3,60%)

Het aandeel AMD heeft een bijzondere geschiedenis. AMD is sinds jaar en dag de grootste concurrent van Intel chips en heeft een haat-liefde-verhouding met dit bedrijf. Een lange tijd won Intel de strijd voor meest prijs-prestatiegunstige processor, echter sinds '16 heeft AMD hier een grote slag in geslagen. Lees hier meer over AMD.

7. InterActiveCorp (3,23%)

InterActiveCorp laat misschien niet bij iedere belegger een lampje branden, maar de tech-savy belegger die veel op het internet te vinden is heeft ongetwijfeld te maken gehad met de merken van IAC. Ask.com, CollegeHumor en Dictionairy.com zijn enkele voorbeelden, maar ook de merken onder de Match.com groep vallen hieronder.
Lees hier waarom wij beleggen in InterActive Corp.

8. Yandex (3,07%)

Yandex is een Russisch internetbedrijf met een notering aan de Amerikaanse Nasdaq. Het bedrijf staat vooral bekend om zijn zoekmachine. Maar naast de zoekmachine heeft het bedrijf ook een taxi-app en levert het op locatie gebaseerde en gepersonaliseerde diensten. Lees hier meer over Yandex.

9. FLIR Systems (2,81%)

Het Amerikaanse FLIR Systems is op de particuliere markt niet erg bekend, echter zijn er veel sectoren die gebruik maken van de camerasystemen van FLIR Systems. Dit zijn zogeheten warmtecamera's en worden gebruikt door veiligheidsdiensten, opsporingsdiensten, in de bouw en meer. Lees hier meer over FLIR Systems.

10. BlackBerry (2,65%)

BlackBerry is voor veel beleggers vooral bekend van haar telefoons en voor de jonge beleggers van het gratis berichten sturen voor BlackBerry gebruikers onderling. Het bedrijf heeft zichzelf echter grotendeels opnieuw uitgevonden en staat klaar om echt te gaan groeien. Veiligheid stond altijd al hoog in het vaandel bij BlackBerry en daarmee zijn ze nu al leider geworden in Enterprise Mobility Management. Lees hier meer over de turnaround van BlackBerry.

Onze grootste short posities in de maand SEPTEMBER

1. Netflix (-18,27%)

Netflix is al enige tijd een shortpositie van het fonds. Het aantal betalende abonnees groeit steeds minder sterk, nieuwe content blijft duur om te maken en de concurrentie is moordend. Vooral Disney zit op dit moment Netflix erg in de weg. Lees hier onze analyse omtrent Netflix.

2. Tesla Motors (-14,71%)

Herhaaldelijk niet gehaalde deadlines, een CEO die te pas en te onpas uitspraken op Twitter zet, ongelukken met Autopilot. Het zit Tesla Motors niet erg mee op dit moment. Onlangs beboette de SEC CEO Elon Musk met een boete voor zijn ongefundeerde uitspraak om Tesla voor $420 per aandeel van de beurs te halen.  Tesla blijft een short positie in het fonds. 

3. iShares NASDAQ Biotech (-13,53%)

Onze long posities in de biotechindustrie worden afgedekt met een short op de iShares NASDAQ Biotech index, waar de biotech bedrijven van de NASDAQ in gebundeld zitten. Meer uitleg over onze strategie vindt u op onze pagina met onze unieke Long/Short Strategie.

4. Huazhu Group (-7,18%)

De Huazhu Group is een hotelketen uit China. Met bijna 400.000 kamers in China is het bedrijf marktleider en heeft het ook nog eens zonnige vooruitzichten, echter bleek dat de gegevens van ruim 130 miljoen gebruikers zonder beveiliging opgeslagen te zijn op de servers van de Huazhu Group. Een groot schandaal. Lees hier waarom onze actieve handelsstrategie short gaat in de Huazhu Group. 

5. Zillow Group (-6,69%)

Aandelen Zillow Group Inc. zakten ruim 17% op de dag dat de online makelaar prima kwartaalcijfers publiceerde. Daarbij stelde het management wel de verwachtingen voor het volgend kwartaal naar beneden bij. Beleggers zijn hoofdzakelijk niet enthousiast over de nieuwe weg die Zillow bewandelt. Lees hier verder waarom wij short gaan in dit aandeel.

MEER WETEN OVER ONZE AANDELEN?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u blijft continu op de hoogte van het laatste nieuws rondom het MountainShield Capital Fund, onze aandelen analyses en onze kijk op de wereldgebeurtenissen.

Direct aanmelden voor de nieuwsbrief

Tesla Yandex Nasdaq Netflix AMD FLIR Alumexx iQiyi DGB Cyber 1 Top 10 Blackberry Huazhu Group Zillow IAC Welgesteld

Onze redactie

Onze redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen