Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

De 10 grootste posities voor oktober 2018

Geschreven door Selwyn Duijvestijn

Het MountainShield Capital Fund belegt voor haar participanten in beursgenoteerde bedrijven voor de middellange termijn volgens een degelijke long/short strategie die wordt aangevuld met een dagelijkse handelsstrategie.

Top Long Short posities oktober

Onze grootste Long posities in oktober 2018

1. DGB Group (15,53%)

DGB Group is de werknaam van de Groene Belangen Behartiger en is genoteerd aan de lokale markt op Beursplein 5. Wij beleggen in de aandelen DGB Group omdat we een sterke onderwaardering zien in de cijfers. Lees hier meer over de DGB Groep.

2. Alumexx (9,87%)

Alumexx produceert ladders, steigers en aluminiumstijgmaterialen voor de semi-professionele markt. Alumexx CEO Jeroen van den Heuvel heeft zijn bedrijf per 1 januari 2018 naar de beurs gebracht. Lees hier meer over Alumexx.

3. Cyber Security 1 (7,82%)

CYBER 1 verzorgt onder andere (een deel van) de online security voor OPEC, AXA, First National Bank, bwin en Raiffeisen Bank International. Het bedrijf is een afsplitsing van het grotere UC Group, wat online betalingsverkeer verzorgt en gezien kan worden als het PayPal van Engeland. Lees hier meer over CYBER 1.

4. Uniqure (7,27%)

Binnen de beleggingen van het MountainShield Capital Fund is biotechnologie altijd een thema geweest.
Uniqure is hierin een van onze grootste posities. Lees hier waarom wij beleggen in de biotechnologie sector.

5. Blackberry (5,11%)

BlackBerry is voor veel beleggers vooral bekend van haar telefoons en voor de jonge beleggers van het gratis berichten sturen voor BlackBerry gebruikers onderling. Het bedrijf heeft zichzelf echter grotendeels opnieuw uitgevonden en staat klaar om echt te gaan groeien. Veiligheid stond altijd al hoog in het vaandel bij BlackBerry en daarmee zijn ze nu al leider geworden in Enterprise Mobility Management. Lees hier meer over de turnaround van BlackBerry.

6. 3D Systems (4,87%)

3D Systems is een beursgenoteerde producent van 3D printers en bijbehorende accessoires. In een wereld waarin er steeds meer toepassingen worden gevonden voor 3D printing, zoeken wij naar de fundamenteel sterkste bedrijven. 3D Systems hoort hier zeker bij. Lees meer over de wereld van 3D printen.

7. InterActiveCorp (4,76%)

InterActiveCorp laat misschien niet bij iedere belegger een lampje branden, maar de tech-savy belegger die veel op het internet te vinden is heeft ongetwijfeld te maken gehad met de merken van IAC. Ask.com, CollegeHumor en Dictionairy.com zijn enkele voorbeelden, maar ook de merken onder de Match.com groep vallen hieronder.
Lees hier waarom wij beleggen in InterActive Corp.

8. GLOBAL URANIUM X (3,88%)

De vraag naar uranium is op een all-time high, vooral door de Chinezen die de bouw van een aantal nieuwe reactoren in de pijplijn heeft staan. Uranium is een van de best presterende grondstoffen in 2018 en wij profiteren daar graag van. Lees hier meer over beleggen in uranium.

9. Turtle Beach (3,58%)

U kent Pac-Man, Super Mario en waarschijnlijk ook Tetris, maar de rage van het moment is Fortnite. Een computergame die zich online afspeelt en uitstekend geschikt is voor chatten tijdens het spelen. Turtle Beach is fabrikant van headsets waarmee online praten mogelijk wordt en profiteert goed van een aantal van de grote computergames op dit moment. Lees hier meer over Turtle Beach.

10. Disney (2,78%)

Tegenover onze shortpositie in Netflix zetten we deze maand graag het aandeel Disney. Disney is hipper dan ooit, kon als een van de weinige bedrijven consumenten van VHS, naar DVD, naar online krijgen en heeft ook haar parken weer goed onder controle. Nu zij enkele zeer sterke franchises in de portefeuille hebben en een eigen streamingdienst opstarten geloven wij meer dan ooit in de familie van 's wereld bekendste muis.

Onze grootste short posities in de maand OKTOBER

1. Facebook (-6,98%)

Het aandeel Facebook wordt in heel 2018 geteisterd met privacy problemen en het lijkt er niet op dat Mark Zuckerberg deze telkens goed van tafel veegt. Ook de moordende concurrentie blijft aanhouden vanuit de jeugd en meer en meer mensen verlaten het platform. Lees hier verder over Facebook.

2. iShares NASDAQ Biotech (-5,88%)

Onze long posities in de biotechindustrie worden afgedekt met een short op de iShares NASDAQ Biotech index, waar de biotech bedrijven van de NASDAQ in gebundeld zitten. Meer uitleg over onze strategie vindt u op onze pagina met onze unieke Long/Short Strategie.

3. Netflix (-5,36%)

Netflix is al enige tijd een shortpositie van het fonds. Het aantal betalende abonnees groeit steeds minder sterk, nieuwe content blijft duur om te maken en de concurrentie is moordend. Vooral Disney zit op dit moment Netflix erg in de weg. Lees hier onze analyse omtrent Netflix.

4. Tesla Motors (-4,90%)

Er lijkt eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor Tesla Motors, echter blijven problemen de kop op steken. Ook al werd er afgelopen kwartaal winst gedraaid, Tesla is nog niet op het punt dat ze deze koers kunnen blijven vasthouden. Tesla blijft een short positie in het fonds. 

5. Tilray (-3,06%)

Sinds enige tijd wordt de grondstof marihuana op steeds meer plaatsen gelegaliseerd. Een enorme groeimarkt en een voordeel voor enkele bedrijven die al bezig waren met het telen voor medicinaal gebruik. Ons actief handelsbeleid stelt ons in staat om te profiteren van de hype, maar ook short te gaan op het moment dat de hype zijn hoogtepunt heeft bereikt. Lees hier meer over marihuana aandelen.

MEER WETEN OVER ONZE AANDELEN?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u blijft continu op de hoogte van het laatste nieuws rondom het MountainShield Capital Fund, onze aandelen analyses en onze kijk op de wereldgebeurtenissen.

Direct aanmelden voor de nieuwsbrief

Tesla Disney Uranium Nasdaq Netflix Facebook Alumexx DGB Turtle Beach Cyber 1 Top 10 Blackberry Tilray IAC 3D Systems UniQure

Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen