Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

De 10 grootste posities voor maart 2019

Geschreven door Selwyn Duijvestijn

Het MountainShield Capital Fund belegt voor haar participanten in beursgenoteerde bedrijven voor de middellange termijn volgens een degelijke long/short strategie die wordt aangevuld met een dagelijkse handelsstrategie.

LS posities maart 2019

ONZE GROOTSTE LONG POSITIES IN maart 2019 

1. DGB Group (23,22%)

DGB Group is de werknaam van de Groene Belangen Behartiger en is genoteerd aan de lokale markt op Beursplein 5. Wij beleggen in de aandelen DGB Group omdat we een sterke onderwaardering zien in de cijfers. Lees hier meer over de DGB Groep.

2. Alumexx (15,43%)

Alumexx produceert ladders, steigers en aluminiumstijgmaterialen voor de semi-professionele markt. Alumexx CEO Jeroen van den Heuvel heeft zijn bedrijf per 1 januari 2018 naar de beurs gebracht. Lees hier meer over Alumexx.

3. Cyber Security 1 (6,45%)

CYBER 1 verzorgt onder andere (een deel van) de online security voor OPEC, AXA, First National Bank, bwin en Raiffeisen Bank International. Het bedrijf is een afsplitsing van het grotere UC Group, wat online betalingsverkeer verzorgt en gezien kan worden als het PayPal van Engeland. Lees hier meer over CYBER 1.

4. Twitter (3,57%)

Het leek even moeilijk voor Twitter, met giganten die vol inspeelden op de kleine berichtjes voorzien van foto's, maar Twitter heeft haar positie behouden als sterke nieuwsmacht. 

5. SONOS (3,47%)

Sonos is zelfstandig in ieder geval zeer interessant om te volgen. De consumentenelektronica is op een niveau waarop het niet meer kan groeien in geluidskwaliteit. Het is een kwestie van gebruikersgemak en design. Door de constante doorontwikkeling van zijn producten èn nieuwe samenwerkingsverbanden, laat Sonos zich keer op keer zien - en horen. Luister hier naar Selwyn Duijvestijn die het bij BNR heeft over onder andere Sonos.

6. Transenterix (2,85%)

Het aandeel Transenterix maakt medische systemen die de zogenaamde spider surgery mogelijk maken. Een prachtige techniek waarbij chirurgen met nog grotere precisie en slagingskans operaties kunnen uitvoeren. Een die past in onze visie op de biotechnologie en robotica.

7. Walt Disney (2,66%)

Disney is hipper dan ooit, kon als een van de weinige bedrijven consumenten van VHS, naar DVD, naar online krijgen en heeft ook haar parken weer goed onder controle. Nu zij enkele zeer sterke franchises in de portefeuille hebben en de eigen streamingdienst vorm gekregen heeft geloven wij meer dan ooit in de familie van 's wereld bekendste muis.

8. Iqiyi (2,08%)

De toekomst ziet er voor streamingdienst iQIYI prima uit. Het aantal betalende abonnees groeit in rap tempo en zeker nu er steeds meer eigen content van hoge kwaliteit wordt aangeboden, willen de Chinese kijkers graag met iQIYI geassocieerd worden. De verwachting is dan ook helemaal niet zo gek dat iQIYI binnen anderhalf jaar net zoveel abonnees als Netflix heeft. Lees hier meer over iQIYI.  

9. Fossil (1,57%)

Enige tijd geleden was Fossil het enige merk onder de jongeren om te dragen. Horloges, sieraden, armbandjes en meer. Na een flinke koersval hebben ze zichzelf teruggepakt en zijn ze met digitale horloges terug op de markt. 
Lees hier meer over het aandeel Fossil.

10. AeroVironment (1,12%)

De toekomst ligt in de wereld van de drones. Over enkele jaren zullen we deze meer en meer in het straatbeeld zien. AeroVironment is op het gebied van de professionele drones en vliegmachines zeer geavanceerd met toepassingen voor het leger en de industrie. Lees hier meer over het aandeel AeroVironment.

 

ONZE GROOTSTE SHORT POSITIES IN DE MAAND maart

1. iShares NASDAQ Biotechnology (-6,13%)

Onze long posities in de biotechindustrie worden afgedekt met een short op de iShares NASDAQ Biotech index, waar de biotech bedrijven van de NASDAQ in gebundeld zitten. Meer uitleg over onze strategie vindt u op onze pagina met onze unieke Long/Short Strategie.

2. Amazon (3,87%)

Amazon CEO Jeff Bezos heeft zware maanden achter de rug. Zijn scheiding is er zojuist door en Amazon ligt van alle kanten onder vuur. Naast deze nieuwsfeiten en de opgeblazen koers genoeg reden voor ons om dit aandeel short te gaan. Lees hier meer over het aandeel Amazon. 

3. Spotify (-3,41%)

Deze app staat wereldwijd op ongeveer 190 miljoen telefoons geïnstalleerd. Met bijna 90 miljoen betalende gebruikers is dit de grootste streaming muziekdienst, maar de concurrentie is moordend. Apple Music, Google Music, YouTube Music, TIDAL, Pandora, de opponent zit niet stil en heeft een veel langere adem dan Spotify. Dit aandeel hadden we in januari daarom aan de short-zijde van onze portefeuille.

4. Netflix (-3,32%)

Netflix is al enige tijd een shortpositie van het fonds. Het aantal betalende abonnees groeit steeds minder sterk, nieuwe content blijft duur om te maken en de concurrentie is moordend. Vooral Disney zit op dit moment Netflix erg in de weg. Lees hier onze analyse omtrent Netflix.

5. Adyen (-1,70%)

Adyen gaat het voor de wind. De IPO halverwege 2018 verliep zeer succesvol, maar ook daarin zagen beleggers de hand van de handelaren terug. Snelle winsten behalen en het aandeel weer laten zakken. Op dit moment staat de koers hoger dan ooit en lijkt het er weer op dat de koers opgeblazen is. Lees hier meer over het aandeel Adyen.

MEER WETEN OVER ONZE AANDELEN?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u blijft continu op de hoogte van het laatste nieuws rondom het MountainShield Capital Fund, onze aandelen analyses en onze kijk op de wereldgebeurtenissen.

Direct aanmelden voor de nieuwsbrief

Alumexx Spotify DGB Group Transenterix Cyber 1 Top 10 Blackberry Biotechnologie SONOS

Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen