Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

De 10 grootste posities voor januari 2019

Geschreven door Onze redactie

Het MountainShield Capital Fund belegt voor haar participanten in beursgenoteerde bedrijven voor de middellange termijn volgens een degelijke long/short strategie die wordt aangevuld met een dagelijkse handelsstrategie.

jan19-Top10

ONZE GROOTSTE LONG POSITIES IN JANUARI 2019 

1. DGB Group (21,03%)

DGB Group is de werknaam van de Groene Belangen Behartiger en is genoteerd aan de lokale markt op Beursplein 5. Wij beleggen in de aandelen DGB Group omdat we een sterke onderwaardering zien in de cijfers. Lees hier meer over de DGB Groep.

2. Alumexx (13,22%)

Alumexx produceert ladders, steigers en aluminiumstijgmaterialen voor de semi-professionele markt. Alumexx CEO Jeroen van den Heuvel heeft zijn bedrijf per 1 januari 2018 naar de beurs gebracht. Lees hier meer over Alumexx.

3. Cyber Security 1 (8,30%)

CYBER 1 verzorgt onder andere (een deel van) de online security voor OPEC, AXA, First National Bank, bwin en Raiffeisen Bank International. Het bedrijf is een afsplitsing van het grotere UC Group, wat online betalingsverkeer verzorgt en gezien kan worden als het PayPal van Engeland. Lees hier meer over CYBER 1.

4. Baidu (1,87%)

Het Chinese bedrijf Baidu heeft 3 fraaie ijzers in het vuur liggen. Zelf is het een zoekmachine, het Google van China, en het heeft met streamingplatform iQIYI een Netflix kloon op de markt. Bovendien is Baidu bezig met de ontwikkeling van een eigen zelfrijdende auto.  Lees hier meer over Baidu.

5. Lam Research (1,83%)

Lam is een zeer mooi alternatief voor de halfgeleiderspelers die wij kennen van de Nederlandse beurs. Ongeacht of de markt dit jaar aantrekt: de lange termijn outlook voor de sector is uitermate positief te noemen. De ontwikkelingen rond de cloud, the Internet Of Things, kunstmatige intelligentie, zelfrijdende auto’s en het 5G
netwerk zijn allemaal van invloed op vraag en aanbod van chips en de bijbehorende apparaten om chips te fabriceren.. Lees hier meer over beleggen in semiconductors. 

6. Blackberry (1,75%)

BlackBerry is voor veel beleggers vooral bekend van haar telefoons en voor de jonge beleggers van het gratis berichten sturen voor BlackBerry gebruikers onderling. Het bedrijf heeft zichzelf echter grotendeels opnieuw uitgevonden en staat klaar om echt te gaan groeien. Veiligheid stond altijd al hoog in het vaandel bij BlackBerry en daarmee zijn ze nu al leider geworden in Enterprise Mobility Management. Lees hier meer over de turnaround van BlackBerry.

7. SONOS (1,67%)

Sonos is zelfstandig in ieder geval zeer interessant om te volgen. De consumentenelektronica is op een niveau waarop het niet meer kan groeien in geluidskwaliteit. Het is een kwestie van gebruikersgemak en design. Door de constante doorontwikkeling van zijn producten èn nieuwe samenwerkingsverbanden, laat Sonos zich keer op keer zien - en horen. Luister hier naar Selwyn Duijvestijn die het bij BNR heeft over onder andere Sonos.

8. Nintendo (1,61%)

Nintendo is de eigenaar van niet zomaar een Mario, maar Super Mario. Het bekendste gamekarakter ter wereld en dat heeft de spelletjesfabrikant geen windeieren gelegd. Er stonden in de wereld meer Wii-spelcomputers dan PlayStation en XBoxen bij elkaar. Lees hier meer waarom wij beleggen in de wereld van de computergames.

9. Transenterix (1,24%)

Het aandeel Transenterix maakt medische systemen die de zogenaamde spider surgery mogelijk maken. Een prachtige techniek waarbij chirurgen met nog grotere precisie en slagingskans operaties kunnen uitvoeren. Een die past in onze visie op de biotechnologie en robotica.

10. Hain Celestial (1,18%)

Gezonde voeding wordt steeds belangrijker. Consumenten worden bewuster van wat zij eten en Hain Celestial speelt daar op in met haar gezonde alternatieven. Lees hier meer waarom wij beleggen in gezonde voeding.

ONZE GROOTSTE SHORT POSITIES IN DE MAAND JANUARI

1. iShares NASDAQ Biotechnology (-4,75%)

Onze long posities in de biotechindustrie worden afgedekt met een short op de iShares NASDAQ Biotech index, waar de biotech bedrijven van de NASDAQ in gebundeld zitten. Meer uitleg over onze strategie vindt u op onze pagina met onze unieke Long/Short Strategie.

2. Spotify (-3,08%)

Deze app staat wereldwijd op ongeveer 190 miljoen telefoons geïnstalleerd. Met bijna 90 miljoen betalende gebruikers is dit de grootste streaming muziekdienst, maar de concurrentie is moordend. Apple Music, Google Music, YouTube Music, TIDAL, Pandora, de opponent zit niet stil en heeft een veel langere adem dan Spotify. Dit aandeel hadden we in januari daarom aan de short-zijde van onze portefeuille.

3. ROBO Global (-2,57%)

ROBO Global is een shortpositie in het fonds tegenover onze longposities in de robotica sector. Onze strategie probeert marktneutraal te beleggen binnen de huidige thema's. Lees hier meer over onze strategie.

4. Electronic Arts (-2,30%)

Electronic Arts heeft een indrukwekkend aantal toptitels in haar bezit. De FIFA-spelletjesreeks, leefsimulator The Sims, shooter Battlefield en meer. Stuk voor stuk zijn dit verkooptoppers, alleen merken spelers op dat het tegenwoordig vaak een herhaling van zetten is. Samen met de grote investeringen en risico's die sommige nieuwe spellen met zich meebrengen hebben wij Electronic Arts in onze shortportefeuille zitten.

5. Vaneck Vectors Gaming ETF (-2,04%)

In onze strategie zetten we longposities tegenover shortposities om marktneutraal te kunnen werken. Zo ook in de gaming sector. Lees hier meer over onze strategie.

MEER WETEN OVER ONZE AANDELEN?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u blijft continu op de hoogte van het laatste nieuws rondom het MountainShield Capital Fund, onze aandelen analyses en onze kijk op de wereldgebeurtenissen.

Direct aanmelden voor de nieuwsbrief

Robotica Alumexx Spotify Baidu DGB Group Transenterix Cyber 1 Nintendo Gaming Electronic Arts Top 10 Blackberry Biotechnologie LAM Research SONOS

Onze redactie

Onze redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen