Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

De 10 grootste posities voor februari 2019

Geschreven door Onze redactie

Het MountainShield Capital Fund belegt voor haar participanten in beursgenoteerde bedrijven voor de middellange termijn volgens een degelijke long/short strategie die wordt aangevuld met een dagelijkse handelsstrategie.

ONZE GROOTSTE LONG POSITIES IN februari 2019 

1. DGB Group (23,22%)

DGB Group is de werknaam van de Groene Belangen Behartiger en is genoteerd aan de lokale markt op Beursplein 5. Wij beleggen in de aandelen DGB Group omdat we een sterke onderwaardering zien in de cijfers. Lees hier meer over de DGB Groep.

2. Alumexx (13,72%)

Alumexx produceert ladders, steigers en aluminiumstijgmaterialen voor de semi-professionele markt. Alumexx CEO Jeroen van den Heuvel heeft zijn bedrijf per 1 januari 2018 naar de beurs gebracht. Lees hier meer over Alumexx.

3. Cyber Security 1 (7,55%)

CYBER 1 verzorgt onder andere (een deel van) de online security voor OPEC, AXA, First National Bank, bwin en Raiffeisen Bank International. Het bedrijf is een afsplitsing van het grotere UC Group, wat online betalingsverkeer verzorgt en gezien kan worden als het PayPal van Engeland. Lees hier meer over CYBER 1.

4. Twitter (3,11%)

Het leek even moeilijk voor Twitter, met giganten die vol inspeelden op de kleine berichtjes voorzien van foto's, maar Twitter heeft haar positie behouden als sterke nieuwsmacht. 

5. Transenterix (3,02%)

Het aandeel Transenterix maakt medische systemen die de zogenaamde spider surgery mogelijk maken. Een prachtige techniek waarbij chirurgen met nog grotere precisie en slagingskans operaties kunnen uitvoeren. Een die past in onze visie op de biotechnologie en robotica.

6. SONOS (3,00%)

Sonos is zelfstandig in ieder geval zeer interessant om te volgen. De consumentenelektronica is op een niveau waarop het niet meer kan groeien in geluidskwaliteit. Het is een kwestie van gebruikersgemak en design. Door de constante doorontwikkeling van zijn producten èn nieuwe samenwerkingsverbanden, laat Sonos zich keer op keer zien - en horen. Luister hier naar Selwyn Duijvestijn die het bij BNR heeft over onder andere Sonos.

7. Walt Disney (2,28%)

Disney is hipper dan ooit, kon als een van de weinige bedrijven consumenten van VHS, naar DVD, naar online krijgen en heeft ook haar parken weer goed onder controle. Nu zij enkele zeer sterke franchises in de portefeuille hebben en de eigen streamingdienst vorm gekregen heeft geloven wij meer dan ooit in de familie van 's wereld bekendste muis.

8. Fossil (1,50%)

Enige tijd geleden was Fossil het enige merk onder de jongeren om te dragen. Horloges, sieraden, armbandjes en meer. Na een flinke koersval hebben ze zichzelf teruggepakt en zijn ze met digitale horloges terug op de markt. 
Lees hier meer over het aandeel Fossil.

9. Activision Blizzard (1,15%)

Tegenwoordig mag bijna iedere consument zich gamer noemen. Een echt spel op de computer of PlayStation of een klein spelletje op de telefoon, iedereen gamet. Activision Blizzard is producent van échte en grootste computerspellen. Lees hier meer over het beleggen in gaming.

10. Hubspot (1,11%)

Een systeem om uw klantenbestand te organiseren, analyseren, website te hosten, marketing te doen en meer? Hubspot zag het gat in de markt en bouwde deze software. De groei is snel en explosief. Wij geloven in Hubspot.
Lees hier meer over het thema e-commerce.

ONZE GROOTSTE SHORT POSITIES IN DE MAAND februari

1. iShares NASDAQ Biotechnology (-6,20%)

Onze long posities in de biotechindustrie worden afgedekt met een short op de iShares NASDAQ Biotech index, waar de biotech bedrijven van de NASDAQ in gebundeld zitten. Meer uitleg over onze strategie vindt u op onze pagina met onze unieke Long/Short Strategie.

2. Tesla Motors (-4,53%)

Er lijkt eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor Tesla Motors, echter blijven problemen de kop op steken. Winkels moeten gesloten worden en de negatieve berichten rondom electrische auto's blijft aan. Ook het goede nieuws over de productiecijfers moet afgezet worden tegen het aandeel auto's dat de eerste test niet doorkomt. Tesla blijft een short positie in het fonds.

3. Spotify (-2,20%)

Deze app staat wereldwijd op ongeveer 190 miljoen telefoons geïnstalleerd. Met bijna 90 miljoen betalende gebruikers is dit de grootste streaming muziekdienst, maar de concurrentie is moordend. Apple Music, Google Music, YouTube Music, TIDAL, Pandora, de opponent zit niet stil en heeft een veel langere adem dan Spotify. Dit aandeel hadden we in januari daarom aan de short-zijde van onze portefeuille.

4. Shake Shack (-1,67%)

Het verhaal is goed. Van een kleine hotdogkraam in het Madison Square Park in New York tot miljoenenbedrijf. 
In 10 jaar tijd ging het van eenmanszaakje naar het snelst groeiende fastfoodbedrijf ooit. De groei lijkt echter wel erg snel gegaan te zijn en daarmee de koers ook. Sinds de IPO in 2014 heeft het bedrijf ups en downs meegemaakt.

5. Dropbox (-1,26%)

Dropbox was ooit een heus werkwoord. Iedere student, bedrijf, of persoon dat bestanden moest verzenden gebruikte Dropbox. Een dienst om bestanden te delen via het internet bestond toen nog niet. Mailtjes konden geen grote bestanden aan en clouddiensten waren nog niet volwassen genoeg. Inmiddels worden ze ingehaald door eenmalige diensten als WeTransfer, maar ook clouddiensten van Apple, Microsoft en Google. 

MEER WETEN OVER ONZE AANDELEN?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u blijft continu op de hoogte van het laatste nieuws rondom het MountainShield Capital Fund, onze aandelen analyses en onze kijk op de wereldgebeurtenissen.

Direct aanmelden voor de nieuwsbrief

Robotica Alumexx Spotify Baidu DGB Group Transenterix Cyber 1 Nintendo Gaming Electronic Arts Top 10 Blackberry Biotechnologie LAM Research SONOS

Onze redactie

Onze redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen