Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

De 10 grootste posities voor december 2018

Geschreven door Selwyn Duijvestijn

Het MountainShield Capital Fund belegt voor haar participanten in beursgenoteerde bedrijven voor de middellange termijn volgens een degelijke long/short strategie die wordt aangevuld met een dagelijkse handelsstrategie.

december ls-1

ONZE GROOTSTE LONG POSITIES IN december 2018 

1. DGB Group (19,55%)

DGB Group is de werknaam van de Groene Belangen Behartiger en is genoteerd aan de lokale markt op Beursplein 5. Wij beleggen in de aandelen DGB Group omdat we een sterke onderwaardering zien in de cijfers. Lees hier meer over de DGB Groep.

2. Alumexx (11,05%)

Alumexx produceert ladders, steigers en aluminiumstijgmaterialen voor de semi-professionele markt. Alumexx CEO Jeroen van den Heuvel heeft zijn bedrijf per 1 januari 2018 naar de beurs gebracht. Lees hier meer over Alumexx.

3. Cyber Security 1 (10,39%)

CYBER 1 verzorgt onder andere (een deel van) de online security voor OPEC, AXA, First National Bank, bwin en Raiffeisen Bank International. Het bedrijf is een afsplitsing van het grotere UC Group, wat online betalingsverkeer verzorgt en gezien kan worden als het PayPal van Engeland. Lees hier meer over CYBER 1.

4. Flow Traders (6,03%)

De marktomstandigheden zijn gunstig voor beursintermediair Flow Traders. Dit fintech bedrijf zorgt voor duizenden koers bied en laat prijzen en zijn onmisbaar voor de handel. Een hogere volatiliteit is goed voor Flow Traders en dankzij onze actieve handel ook voor onze strategie

5. ASML Holding (5,94%)

Groot geworden door klein te blijven. Of sterker nog, door kleiner te worden. De machines van ASML worden over de hele wereld gebruikt om steeds kleiner wordende computerchips te bouwen. Deze zéér gespecialiseerde machines maken chips voor toepassingen in praktisch alle electronica. Met de groter wordende markt en toepassingen wereldwijd is dit een sterk Nederlands bedrijf. Lees hier meer over beleggen in semiconductors. 

6. GLOBAL URANIUM X (4,90%)

De vraag naar uranium is op een all-time high, vooral door de Chinezen die de bouw van een aantal nieuwe reactoren in de pijplijn heeft staan. Uranium is een van de best presterende grondstoffen in 2018 en wij profiteren daar graag van. Lees hier meer over beleggen in uranium.

7. Blackberry (4,62%)

BlackBerry is voor veel beleggers vooral bekend van haar telefoons en voor de jonge beleggers van het gratis berichten sturen voor BlackBerry gebruikers onderling. Het bedrijf heeft zichzelf echter grotendeels opnieuw uitgevonden en staat klaar om echt te gaan groeien. Veiligheid stond altijd al hoog in het vaandel bij BlackBerry en daarmee zijn ze nu al leider geworden in Enterprise Mobility Management. Lees hier meer over de turnaround van BlackBerry.

8. InterActive Corp (3,37%)

InterActiveCorp laat misschien niet bij iedere belegger een lampje branden, maar de tech-savy belegger die veel op het internet te vinden is heeft ongetwijfeld te maken gehad met de merken van IAC. Ask.com, CollegeHumor en Dictionairy.com zijn enkele voorbeelden, maar ook de merken onder de Match.com groep vallen hieronder.
Lees hier waarom wij beleggen in InterActive Corp.

9. Turtle Beach (2,81%)

U kent Pac-Man, Super Mario en waarschijnlijk ook Tetris, maar de rage van het moment is Fortnite. Een computergame die zich online afspeelt en uitstekend geschikt is voor chatten tijdens het spelen. Turtle Beach is fabrikant van headsets waarmee online praten mogelijk wordt en profiteert goed van een aantal van de grote computergames op dit moment. Lees hier meer over Turtle Beach.

10. iQIYI (2,41%)

De toekomst ziet er voor streamingdienst iQIYI prima uit. Het aantal betalende abonnees groeit in rap tempo en zeker nu er steeds meer eigen content van hoge kwaliteit wordt aangeboden, willen de Chinese kijkers graag met iQIYI geassocieerd worden. De verwachting is dan ook helemaal niet zo gek dat iQIYI binnen anderhalf jaar net zoveel abonnees als Netflix heeft. Lees hier meer over iQIYI.  

ONZE GROOTSTE SHORT POSITIES IN DE MAAND DECEMBER

1. Tesla Inc (-5,77%)

Er lijkt eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor Tesla Motors, echter blijven problemen de kop op steken. Ook al werd er afgelopen kwartaal winst gedraaid, Tesla is nog niet op het punt dat ze deze koers kunnen blijven vasthouden. Ook het goede nieuws over de productiecijfers moet afgezet worden tegen het aandeel auto's dat de eerste test niet doorkomt. Tesla blijft een short positie in het fonds.

2. iShares NASDAQ Biotechnology (-3,13%)

Onze long posities in de biotechindustrie worden afgedekt met een short op de iShares NASDAQ Biotech index, waar de biotech bedrijven van de NASDAQ in gebundeld zitten. Meer uitleg over onze strategie vindt u op onze pagina met onze unieke Long/Short Strategie.

3. NVIDIA(-1,59%)

NVIDIA is vooral bekend van haar grafische kaarten voor computers. Zonder een dergelijke kaart kan een computer geen beeldscherm aansturen. Tijdens de cryptomania eind 2017 werden deze kaarten ook gebruikt om onder ander Bitcoin te minen. Deze toepassing wordt echter minder aantrekkelijk nu het duurder wordt om te minen en grootste concurrent AMD ligt op de loer.
Lees hier meer over NVIDIA.

4. ETF Prime Cybersecurity(-1,47%)

Onze long posities in de cybersecurity worden afgedekt met een short op de ETF Prime Cyber Security. 
Meer uitleg over onze strategie vindt u op onze pagina met onze unieke Long/Short Strategie.

5. Netflix(-1,45%)

Netflix is al enige tijd een shortpositie van het fonds. Het aantal betalende abonnees groeit steeds minder sterk, nieuwe content blijft duur om te maken en de concurrentie is moordend. Vooral Disney zit op dit moment Netflix erg in de weg. Lees hier onze analyse omtrent Netflix.

MEER WETEN OVER ONZE AANDELEN?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u blijft continu op de hoogte van het laatste nieuws rondom het MountainShield Capital Fund, onze aandelen analyses en onze kijk op de wereldgebeurtenissen.

Direct aanmelden voor de nieuwsbrief

Tesla Nvidia Uranium Flow Traders Netflix Alumexx ASML iQiyi DGB Turtle Beach Cyber 1 Top 10 Blackberry IAC

Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen