Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

De 10 grootste posities voor augustus 2018

Geschreven door Selwyn Duijvestijn

Het MountainShield Capital Fund belegt voor haar participanten in beursgenoteerde bedrijven voor de middellange termijn volgens een degelijke long/short strategie die wordt aangevuld met een dagelijkse handelsstrategie.

MSCF Allocatie Augustus Long Short-1
Onze grootste Long posities in augustus 2018

1. Alumexx (22,5%)

Alumexx produceert ladders, steigers en aluminiumstijgmaterialen voor de semi-professionele markt. Alumexx is onze grootste positie in het fonds en heeft gezorgd voor een mooi rendement. Ook zijn we erg positief over de stappen die het management neemt om ook in de toekomst te kunnen blijven groeien. Lees hier meer over Alumexx.

2. DGB Group (11,37%)

DGB Group is de werknaam van de Groene Belangen Behartiger en is genoteerd aan de lokale markt op Beursplein 5. Wij beleggen in de aandelen DGB Group omdat we een sterke onderwaardering zien in de cijfers. Lees hier meer over de DGB Groep.

3. Cyber1 (7,27%)

CYBER 1 verzorgt onder andere (een deel van) de online security voor OPEC, AXA, First National Bank, bwin en Raiffeisen Bank International. Het bedrijf is een afsplitsing van het grotere UC Group, wat online betalingsverkeer verzorgt en gezien kan worden als het PayPal van Engeland. Lees hier meer over CYBER 1.

4. AMD (6,09%)

Het aandeel AMD heeft een bijzondere geschiedenis. AMD is sinds jaar en dag de grootste concurrent van Intel chips en heeft een haat-liefde-verhouding met dit bedrijf. Een lange tijd won Intel de strijd voor meest prijs-prestatiegunstige processor, echter sinds 2016 heeft AMD hier een grote slag in geslagen. Lees hier meer over AMD.

5. iQIYI (5,99%)

De toekomst ziet er voor streamingdienst iQIYI prima uit. Het aantal betalende abonnees groeit in rap tempo en zeker nu er steeds meer eigen content van hoge kwaliteit wordt aangeboden, willen de Chinese kijkers graag met iQIYI geassocieerd worden. De verwachting is dan ook helemaal niet zo gek dat iQIYI binnen anderhalf jaar net zoveel abonnees als Netflix heeft. Lees hier meer over iQIYI.  

6. Marvell (5,67%)

Als producent van hogesnelheids communicatiechips ziet Marvell de toekomst zonnig tegemoet. In steeds meer toepassingen is het noodzakelijk om op hoge snelheid zowel intern, als buiten het bestaande netwerk te kunnen communiceren. Lees hier meer over Marvell.

7. AeroVironment (3,8%)

AeroVironment produceert onbemande luchtvaartuigen en efficiënte energiesystemen. Dit Californische bedrijf  werd opgericht in 1971 en heeft sindsdien uitgeblonken in technologische hoogstandjes. Lees onze analyse over het aandeel AeroVironment.

8. Disney (3,97%)

Het alom bekende Disney heeft het jarenlang moeilijk gehad met haar pretparken en teruglopende inkomsten uit tekenfilms. Disney Studios heeft daarentegen goed en op tijd ingezet in een diversificatie van haar filmgenres en goed geinvesteerd in diverse merken, zoals Star Wars. Samen met de stappen die zij zet op online streaming gebied maakt dit aandeel het op onze long-list. Lees hier meer over Disney als belegging.

9. Yandex (3,87%)

Yandex is een Russisch internetbedrijf met een notering aan de Amerikaanse Nasdaq. Het bedrijf staat vooral bekend om zijn zoekmachine. Maar naast de zoekmachine heeft het bedrijf ook een taxi-app en levert het op locatie gebaseerde en gepersonaliseerde diensten. Lees hier meer over Yandex.

10. InterActiveCorp (3,57%)

InterActiveCorp laat misschien niet bij iedere belegger een lampje branden, maar de tech-savy belegger die veel op het internet te vinden is heeft ongetwijfeld te maken gehad met de merken van IAC. Ask.com, CollegeHumor (YouTube kanaal) en Dictionairy.com zijn enkele voorbeelden, maar ook de merken onder de Match.com groep vallen hieronder.   

Onze grootste short posities in de maand augustus

1. Netflix (-3,99%)

Netflix is al enige tijd een shortpositie van het fonds. Het aantal betalende abonnees groeit steeds minder sterk, nieuwe content blijft duur om te maken en de concurrentie is moordend. Vooral Disney zit op dit moment Netflix erg in de weg. Lees hier onze analyse omtrent Netflix.

2. IBB (-3,02%)

Ter afdekking van de long posities in de Biotech sector gaan we short op de gehele sector met de ETF iShares NASDAQ Biotechnology Index. Waarom wij short gaan op onze long posities vindt u op onze Strategie pagina.

3. TripAdvisor (-1,86%)

TripAdvisor biedt u de mogelijkheid om in een oogopslag te zien welke restaurants er in de omgeving zijn, hoe deze beoordeeld worden, waar het beste hotel is op uw reisbestemming en welke attracties u daar niet mag missen. Een geweldig platform op zich, waar het echter nog lastig blijkt om goede inkomsten te genereren en deze vast te houden. Bovendien spelen enkele negatieve zaken het aandeel parten.

4. Abercrombie & Fitch (-1,86%)

Abercrombie&Fitch is al tijden een short positie in het fonds. Waar enkele jaren geleden nog alle straatbeelden vol stonden met A&F logo's, is dit al tijden niet meer het geval. Lees hier onze analyse over Abercrombie&Fitch. 

5. SOXX (-1,30%)

Onze long posities in de semiconductor en chipindustrie worden afgedekt met een short op de Semiconductor Sector Index. Meer uitleg over onze strategie vindt u op onze pagina met onze unieke Long/Short Strategie.

MEER WETEN OVER ONZE AANDELEN?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u blijft continu op de hoogte van het laatste nieuws rondom het MountainShield Capital Fund, onze aandelen analyses en onze kijk op de wereldgebeurtenissen.

Direct aanmelden voor de nieuwsbrief

Disney Yandex AMD AeroVironment Alumexx Marvell iQiyi DGB Cyber 1 Top 10 IAC

Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen