Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

De juiste strategie, de juiste aandelenselectie

Geschreven door Redactie

De Amsterdamse beurs op weekbasis per saldo niet bewogen, een nulresultaat. De maand september leverde een koersverlies op van 1,6 procent voor de AEX. MountainShield heeft juist een goede maand achter de rug, voornamelijk dankzij zeer positieve ontwikkelingen vorige week.

Wekelijks op maandagmorgen praat Selwyn Duijvestijn u bij over de successen, de tegenvallers en de nieuwste beleggingen van ons beleggingsfonds. Voor vragen en opmerkingen kunt u ons altijd bellen of mailen. Via deze weg willen we graag meer inzicht geven in de portefeuille en meer vertellen over de bedrijven waar wij in investeren en naar kijken. Luister onderstaand naar de weekupdate van Selwyn Duijvestijn:

Meld u gratis aan voor de weekupdates via Whatsapp

De aandacht van beleggers ging afgelopen week vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve. Ook het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en belangrijke handelspartners als China hing nog steeds boven de markt, terwijl Italië op vrijdag nog de zorgen aanwakkerde.

Het rentebesluit van de Federal Reserve bracht woensdag echter geen verassingen, maar deed uiteindelijk wel de koersen op Wall Street dalen. De beleidsrente, de zogenaamde federal funds rate, werd verhoogd van de bandbreedte van 1,75 tot 2,00 procent naar de bandbreedte 2,00 tot 2,25 procent.

Er was ook aandacht voor de Italiaanse begrotingsplannen. Met de plannen komt het Italiaanse begrotingstekort op zo'n 2,4 procent. Pogingen van de Italiaanse minister van Financiën om het tekort onder de 2 procent te houden zijn dus mislukt. Bovendien is het tekort groter dan waar de markt op hoopte en ook groter dan waar de EU op heeft aangestuurd van rond 1,6 procent om de schuldpositie van Italië houdbaar te houden.

De zorgen liepen vooral op in de Italiaanse bankensector. De koersen gingen hard onderuit en kortstondig werd de handel stilgelegd, omdat de dalingen te hard gingen.

De euro verzwakte in reactie op het nieuws uit Italië eveneens. De dollar had nog de wind in de rug dankzij de renteverhoging van de Fed van woensdag en het vooruitzicht op nog meer verhogingen, namelijk één in december en volgend jaar nog eens drie.

De olieprijzen stegen op weekbasis 5,20 procent, ondanks dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump aan het adres van oliekartel OPEC. Hij zei dat OPEC "de rest van de wereld zoals gewoonlijk afzet" door de prijzen hoger te sturen.

De prijzen moeten omlaag, stelde Trump, en "zij moeten substantieel bijdragen aan militaire bescherming vanaf nu", waarschuwde hij de kartelleden. Vorige week was ik te gast in het radioprogramma BNR Zakendoen met Thomas van Zijl op BNR en hier vertel ik meer over de ontwikkeling van de olieprijs. U vindt het fragment op deze pagina.

» Meld u direct aan voor onze gratis nieuwbrief.

Een van de beste weken in de geschiedenis van het fonds. 

Wanneer we inzoomen op fondsniveau vinden we de reden van onze zeer positieve beursweek. Voor onze aandelenselectie was het een goede week.

DGB Group N.V. publiceerde haar halfjaarverslag 2018 donderdagavond na sluiting van de beurs. Eindelijk kwam de door ons gevonden onderwaardering boven. Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (EBITDA) over het eerst halfjaar van 2018 kwam positief uit, na het verlies van vorig jaar. Met deze groei is de huidige koers echt niet langer een weerspiegeling van de reële waarde. Dat vinden meer beleggers. Het aandeel is deze maand ruim 20% hoger. Dat lijkt mij pas het begin! DGB is naar mijn mening de meest ondergewaardeerde smallcap van Nederland. Deze cijfers bewijzen dat. We zien de toekomst van de DGB Group met veel vertrouwen tegemoet.

Ook Alumexx kwam deze week met de halfjaarcijfers, een andere grote smallcap positie van ons. Het Bestuur heeft het eerste halfjaar veel tijd geïnvesteerd in het opbouwen van de internationale structuur. Er zijn volwaardige meerjarige distributeurs gecontracteerd in o.a. Duitsland, Frankrijk, Engeland en Portugal. Daarnaast zijn er verkoopkanalen uitgebreid in Europa, Scandinavië en Amerika. Daarnaast...en dat was wat mij betreft het lichtpuntje uit dit verslag: geeft Alumexx aan oriënterend op zoek te zijn naar overnamekandidaten. Dat is goed nieuws. Daar is het bedrijf voor naar de beurs gegaan. Hier wachten we op.

Blackberry heeft ook zeer positief bijgedragen aan het rendement vorige week. Het bedrijf rapporteerde resultaten van het tweede kwartaal die zowel op omzet als winst de verwachtingen topten. Blackberry-aandelen stegen met meer dan 17% na de resultaten. Niet elke ommekeer werkt, maar BlackBerry is nu al een leider geworden in Enterprise Mobility Management door gebruik te maken van zijn beveiligings-DNA. Dit bedrijf heeft de afgelopen vijf jaar onder leiding van CEO John Chen hard gewerkt om zijn nieuwe focus aan te scherpen. Het bedrijf heeft zichzelf grotendeels opnieuw uitgevonden en staat klaar om echt te gaan groeien.

Dan meer succes bij onze shortpositie in het aandeel Tesla. Ja, wat dat betreft is het echt de goed-nieuws-show: vorige week vielen er veel beleggingen op hun plek. Goed nieuws komt nooit alleen. Onze grootste shortpositie van het afgelopen jaar betreft Tesla. We spelen hier in op een daling. Vorige week werd bekend dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC de CEO Elon Musk zou aanklagen. Inmiddels weten we dat Elon Musk en Tesla zaterdag een schikking getroffen, maar dat doet niet af aan het feit dat Tesla vorige week meer dan 15% onderuit ging. We konden hier goed van profiteren.

Hiermee sluiten we een van onze beste beursweken af in de geschiedenis van het Fonds af.

meer weten?

Tot zover deze weekupdate van Selwyn Duijvestijn. U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor aan de Herengracht of bij onze tradingdesk op Beursplein 5. Onze experts praten u graag bij over de ontwikkelingen bij MountainShield. U bent altijd van harte welkom. Laat het ons via deze pagina weten als u vragen of opmerkingen heeft. 

 Meld u gratis aan voor de weekupdates via Whatsapp

Disclaimer: Het MountainShield Capital Fund heeft op het moment van schrijven een positie in bovenstaande aandelen.

MountainShield Weekupdate

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.

Onderwerp

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen