Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

Nintendo bezig met een comeback?

Geschreven door Redactie

Nintendo is weer terug van weggeweest! Tenminste, dat leek even zo. Na de release van Pokémon Go maakt de koers van het aandeel Nintendo een ‘klein’ sprongetje. Maar de hype van Pokémon Go is inmiddels wel voorbij, dus Nintendo is op zoek naar andere inkomstenbronnen.

De applicatie Pokémon go

Het welbekende succes van Nintendo, Pokémon Go, is een applicatie die gratis is te downloaden en is gemaakt door het bedrijf Niantic Labs. Niantic is een spin-off van Google. Op dit moment is het bedrijf dus nog gedeeltelijk van Alphabet. Nintendo heeft echter een onbekend deel van de aandelen Niantic in handen en profiteert dus op deze manier mee van het succes van de app. De rechten van alle merchandise zijn volledig in handen van Nintendo.

De Pokemon Go App werkt met het GPS systeem van Google. Het doel van het spel is om alle 151 Pokémon te vangen. Dit kan echter niet vanuit de huiskamer, spelers moeten de straat op en het land door! Ieder type beestje heeft namelijk een ander natuurlijk habitat. Op het strand zijn hele andere monsters te vinden dan in de stad en het platteland. Dankzij de innovatieve combinatie tussen GPS en gaming gingen spelers daarom stad en platteland af om alle Pokémon te vangen. Dit leidde een aantal jaren geleden tot straten die overspoeld werden met Pokémon fans, maar inmiddels is daar bijna niks meer van te merken. Pokémon Go brak destijds wel record na record door de meeste inkomsten per dag door een app ooit te genereren. Toch is deze app niet af te doen als waardeloos, want het zorgt nog steeds voor aardig veel inkomsten voor Nintendo door o.a. merchandise voor de app.

Nintento-Go

Nintendo Switch & Pokémon Let’s Go

Het bedrijf heeft echter de afgelopen tijd wel een comeback weten te maken door zich te richten op andere services zoals Nintendo Switch en Pokémon Let’s Go.

Nintendo Switch is een game console die vergelijkbaar is met de Xbox en de PlayStation. Hierdoor heeft het ook te maken met niet de makkelijkste concurrentie, maar desondanks is het een tamelijk groot succes geworden. Het succes lijkt vooralsnog over het hoogtepunt te zijn. Analisten verwachten evenwel dat de verkoop door de vakantieperiodes weer zullen stijgen. Het rendement van het aandeel moet hierdoor weer worden vergroot.

Omzet Nintendo  (in miljarden yen)

Daarnaast is Nintendo de afgelopen tijd druk bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe games en services. Een voorbeeld hiervan is Pokémon Let’s Go, een game die gespeeld kan worden op de Switch console. De reden dat dit kan uitgroeien tot een succes, is dat het de eerste game ooit van Nintendo is die uitkomt op een console en niet op handheld devices, zoals de Nintendo DS en de Gameboy. De kans dat het beeld van de teruglopende omzet gaat veranderen is zeker aanwezig, gaat u hier samen met MountainShield van meeprofiteren?

Nintendo samengevat

Hoewel het aandeel Nintendo op moment van schrijven, eind juli 2018, eerder in een dipje zit door teruglopende verkopen, zijn de vooruitzichten positief. De omzet en winst zijn over de afgelopen jaren blijven stijgen. Ook is er een nieuwe, positieve wind gaan waaien in de Board of Directors van Nintendo met het aantreden van nieuwe leden. Dat biedt kansen op nieuw rendement met dit aandeel. MountainShield blijft de ontwikkelingen rondom Nintendo en haar concurrenten op de voet volgen en speelt hierop in waar mogelijk.

Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief

Disclaimer: MountainShiueld heeft op moment van schrijven geen positie in genoemde aandelen.

Nintendo Gaming Speelgoed Pokemon

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.

Onderwerp

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen