Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

Rendement met GNC Holdings

Geschreven door Redactie

Onze positie in het aandeel GNC Holdings leverde in januari tot dusver al +34,60% rendement op. Hoogste tijd om dit aandeel eens nader onder de loep te nemen.

GNC Holdings (ticker GNC, Isin code US36191G1076) begeeft zich in de sector Healthy&Fit. Het heeft een breed arsenaal aan producten voor de moderne fitness fan. Het in 2007 opgerichte bedrijf verkoopt wereldwijd onder meer vitaminepreparaten, eiwitshakes, kruiden, schoonheidsartikelen en gewichtscontroleproducten.

Het bedrijf koopt ruwe basismaterialen in, bewerkt en doseert deze en verkoopt de kant en klare producten. Vanuit het hoofdkantoor in Pittsburgh stuurt het drie pijlers aan; V.S. en Canada, Internationaal en Manufacturing/Wholesale.

» Lees hier ons artikel over alcoholvrije aandelen.

Geschiedenis GNC

In 1935 realiseerde David Shakarian zijn droom om een kleine winkel met gezonde voeding te openen: Lackzoom. In de schappen lagen yoghurt, honing, muesli en 'broodjes gezond'. Er was toendertijd nog geen sprake van een hype maar de zaak liep goed. Genoeg om een half jaar later een tweede winkel te kunnen openen.

De zogenoemde St. Patrick's Day overstroming in 1936 vernielde beide vestigingen maar Shakarian slaagde erin om ze allbei te heropenen. Binnen de volgende 5 jaar wist hij zelfs uit te breiden naar 6 winkels in Pittsburgh. Mede dankzij de hippiecultuur van de jaren '60 nam het concept van alternatieve, gezonde voedingsmiddelen een ware vlucht. Shakarian kreeg steeds vaker de vraag of hij niet in andere Amerikaanse staten een vestiging wilde beginnen. Het was het begin van een hele keten, onder de nieuwe naam General Nutrition Centers. Na verloop van tijd begon GNC een eigen merk vitamines en mineralen supplementen te maken. Daar kwamen nog diverse voedingsmiddelen, drankjes en cosmetische producten bij.

Tegen de jaren '80 telde het aantal vestigingen van GNC over de 1.000. Pittsburg is nog altijd de thuisbasis. Het huidige hoofdkantoor is 2 straten verwijderd van het pand van de allereerste Lackzoom winkel. Vandaag de dag is GNC één van de grootste specialisten op het gebied van supplementen, dieetproducten en sportdranken ter wereld. Het bedrijf heeft meer dan 4.800 winkels in de Verenigde Staten en heeft daarbuiten franchise vestigingen in 46 landen.

Waarom zit MountainShield long?

gnc-logoAmazon vroeg in januari 2019 aan verschillende derde partijen in de voedingssector of het interesse had om via de webwinkel exclusieve eigen merken aan de man wilde brengen. GNC Holdings doet dit namelijk al een tijdje; het levert 'Amazon only'-producten via de internetgigant.

GNC kondigde in december 2018 de opening aan van een "experiential store" in Pittsburgh. Daarin komt onder meer een Smoothie lab, een faciliteit om iemands lichaamsbouw te analyseren en een bureau voor professioneel dieetadvies. "Deze innovatieve winkel zal ons de mogelijkheid geven om onze klanten beter te kunnen helpen met op maat gemaakte concepten", aldus GNC CEO Ken Martindale. "We hopen met de verkregen inzichten onze verkoopstrategie te optimaliseren."

Het bovenstaande succesverhaal biedt voldoende vertrouwen om aandelen GNC Holding als aantrekkelijk te bestempelen. Het beleggingsfonds van MountainShield zit al een tijdje long in GNC. Dat wil zeggen dat wij inspelen op een flink herstel na de koersdaling van vorig jaar. Eind vorig jaar kelderde het aandeel nog eens met bijna 21% op slechte derde kwartaalcijfers. De omzetcijfers kwamen uit op een daling van 2.1%. De EBITDA (operationeel resultaat) kwam op $50 miljoen, waar analisten $56 miljoen hadden verwacht.

Wij vinden dat het aandeel op dit moment ruim voldoende is afgestraft. GNC heeft een prima positie in de markt en grijpt kansen om te innvoveren. Een opleving van de koers lijkt dan ook zeer waarschijnlijk.

» Vraag meer informatie over het MountainShield Capital Fund

 Disclaimer: het MountainShield Capital Fund heeft op moment van schrijven een long positie in het aandeel GNC Holding.

GNC Holdings

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.

Meer nieuws

Er zijn nog geen aanverwante nieuwsberichten.

Onderwerp

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen