Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

Rendement halen uit aandelen Tilray

Geschreven door Redactie

Cannabis of marihuana zijn toverwoorden deze maanden op de beurs. Er is sprake van een hausse aan nieuws wat flinke koerssprongen van beursgenoteerde ondernemingen laat zien. Mountainshield speelde hier op in en haalde rendement uit de spike van het aandeel Tilray.

Op één dag schoot de koers van de Canadese wietproducent Tilray ruim 90% omhoog. Deze prachtige koerssprong werd veroorzaakt door het nieuwsbericht dat het bedrijf legaal wiet mag gaan exporteren naar de VS.
De koers ging $175 naar $300 om vervolgens terug te vallen naar $155. De dag werd gesloten op $178.
Er werden die dag zo'n 30 miljoen aandelen verhandeld. Kennelijk gingen een flink aantal stuks meerdere keren in de aan- en verkoop, aangezien er maar 21 miljoen aandelen vrij verhandelbaar zijn. De meeste aandelen zijn namelijk nog altijd in het bezit van de oprichter van het bedrijf. Deze man zag in één dag zijn vermogen met miljarden tegelijk aandikken.

cannabis 02

Voor hen die het aandeel Tilray al een tijdje volgden, was de koersexplosie niet geheel een verrassing. De meenden ervoor waren er al opmerkelijke koersbewegingen. Het verschil tussen de introductiekoers van 'slechts' $17 op 19 juli jongstleden en de all time high van $300 had waarschijnlijk niemand ingecalculeerd.

Rendement in ons beleggingsfonds

Voor het MountainShield Capital Fund hebben wij bij het bereiken van die hoge top ingespeeld op een terugval. Die tactiek van short gaan op het aandeel, leverde ons ruim een ton op. Na dit succes zijn we vervolgens met enkele opties zowel long als short gegaan om te profiteren van fluctuerende koersbewegingen. De grootste winst is in ieder geval al binnen. Een fraai voorbeeld van het succes van onze strategie voor ons beleggingsfonds.

Tilray_logo

Cannabis-aandelen staan erg in de belangstelling van analisten. De officiële legalisering van marihuana in Canada en in sommige staten van de VS betekent een vrije markt voor alle producenten. Eerder steeg de koers van Tilrays branchegenoot Aurora zo'n 18%, nadat bekend werd dat frisdrankgigant Coca-Cola de samenwerking zoekt met het bedrijf om drankjes met cannabis op de markt te brengen.

Lees hier meer over de twee wiet aandelen Aurora en Canopy.

Een andere drankengigant, Constellation Brands, nam voor $4 miljard al een groter belang in Canopy Growth. Van de 10% die het al in het cannabisbedrijf had, ging het naar 38%. En ook bierproducent Molson kondigde onlangs aan dat het drankjes met cannabis gaat ontwikkelen.

» Lees hier ons achtergrondartikel over alcoholische drank.

Tilray heeft op dit moment zo’n 85 km² aan productiefaciliteit om marihuana te kweken. Anders dan vele andere bedrijven in deze sector, wil Tilray geen toeleverancier worden. Het bedrijf ziet zichzelf liever als zelfstandig aanbieder van producten op basis van marihuana. Met één uitzondering: Tilray levert wel marihuana aan farmaceutische bedrijven in het kader van hun onderzoek naar medisch gebruik van de grondstof.

Voor ons beleggingsfonds houden wij ook de cannabismarkt goed in de gaten. Op zoek naar aandelen met positief rendement op de middellange termijn, houden wij u op de hoogte van onze posities.

» Vraag meer informatie over het MountainShield Capital Fund

Disclaimer: MountainShield heeft op moment van schrijven positie in het aandeel Tilray.

Marihuana Cannabis Wiet Tilray

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.

Onderwerp

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen