Mooie tijden gloren voor Chinese streamingdienst iQIYI

#iQiyi

Het belangrijkste videostreamingplatform in China is iQIYI. Baidu, in China vooral bekend van de zoekmachine, richtte het platform in 2010 op nadat Google met YouTube gedwongen vertrok uit China. Van de drie grote streamingdiensten is het beursgenoteerde iQIYI de grootste. Youku Todou en Tencent video zijn de andere twee.

Eind maart kreeg iQIYI een notering in New York. Met de beursgang werd zo’n 2 miljard dollar bijeen geharkt. En hoewel de IPO niet helemaal gladjes verliep, kan het videoplatform toch rekenen op een zonnige toekomst. De waarde van het bedrijf wordt geschat op zo’n 13 miljard dollar. Beschikt het nu nog over ‘slechts’ 50 miljoen abonnees; de verwachting is dat het binnen nog geen anderhalf jaar het aantal abonnees van Netflix, eind 2017 110 miljoen wereldwijd, zal overtreffen. iQIYI, waarvan Baidu grootaandeelhouder blijft, kan maandelijks bogen op 481 miljoen mensen die de dienst minstens één keer per maand gebruiken.

streaminginchina
Hoewel iQIYI vaak de Netflix van China wordt genoemd, is dat niet helemaal terecht. Waar Netflix minder afhankelijk is van adverteerders en geen gratis versie heeft, doet iQIYI dat juist wel en is er, gezien de cijfers, nog erg afhankelijk van. Dat gaat echter veranderen, denken kenners. Zo voorspelt JP Morgan dat streamingdiensten in China vanaf volgend jaar quitte kunnen spelen en zelfs een kleine winst kunnen maken. De aanwas van meer betalende bezoekers zal daar voor het overgrote deel verantwoordelijk voor zijn.

Sectorbreed zien marktvorsers een verschuiving naar betalende bezoekers. Tel daar nog eens bij op dat het aantal Chinezen dat beschikking krijgt over internet nog steeds groeit en het wordt duidelijk dat de markt nog steeds groeiende is.

» Meer weten over het aandeel iQIYI en de veelbelovende OTT-streamingsector in  China?

Ook interessant voor u:

Redactie

Gepubliceerd op: 26-04-2018 door Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

   

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund