Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

Long/short in de autoverhuur

Geschreven door MountainShield redactie

Past de koffer niet meer in de auto? Dat is dan geen probleem, want door de mogelijkheid om overal ter wereld een auto te huren, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Zo kunt u gerust het vliegtuig pakken zonder u druk te maken over het niet beschikken over een auto. Het is snel, makkelijk en afhankelijk van het bedrijf bovenal goedkoop.

De race tussen de autoverhuurbedrijven is begonnen

devon-janse-van-rensburg-1YGYCKdb8y4-unsplashSinds begin 20e eeuw, toen de auto langzaamaan werd ingeburgerd, doen meer en meer autoverhuurbedrijven hun intrede. Dit doet niet alleen geld in het laatje bij desbetreffende bedrijven zelf, maar ook bij de autodealer die de auto’s aan de verhuurbedrijven verkoopt. Zo werden er in 2017 in Nederland alleen al 23.461 auto’s verkocht door de dealers, voor gemiddeld €27.000 per stuk. Daarnaast werd er in 2015 per maand gemiddeld 27.100 keer gegoogled naar ‘auto huren’, alleen al in Nederland. Gerelateerde zoekopdrachten betroffen bedrijven als Europcar, Avis, Budget en Hertz.

Tegenwoordig geniet bijna iedereen van de simpliciteit van een auto om zich te vervoeren. Of u nou een auto huurt voor zaken, of er één huurt op vakantie in het buitenland, het gebruiken maken van de services heeft hetzelfde doel, namelijk uzelf naar de bestemming brengen. Er komen echter steeds meer bedrijven in de autoverhuurbranche terecht. Er is langzamerhand een race van start gegaan en de voorhoede gaat zij aan zij naar de finish. De koplopers zijn het aandeel Avis en het aandeel Hertz, maar er zal maar één van hen winnen. Wie dat is, zullen de beleggingsexperts van het MountainShield Capital Fund met u bespreken.

Vergeet Max Verstappen, Hertz maakt grotere stappen

The Hertz Corporation, ofwel autoverhuurbedrijf Hertz is gevestigd aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, in de Verenigde Staten. Vorig jaar heeft het bedrijf zijn 100-jarig jubileum kunnen vieren, want in 1918 is Hertz opgericht door Walter L. Jacobs, waarna het  5 jaar later is overgenomen door John T. Hertz. Met vestigingen op 10.000 locaties, verspreid over 145 landen op 6 continenten, rijdt Hertz in de grootste en duurste raceauto in de wereld. Dit aandeel eindigt al jaren op de eerste plaats en mag steeds opnieuw met de grote trofee naar huis. 

downloadHet aandeel Hertz had al binnen 5 jaar een omzet van €1 miljoen, in die dagen een immens bedrag natuurlijk. Toentertijd deed het bedrijf het met slechts 12 auto’s, tegenwoordig hebben ze vele malen meer auto’s in hun team. Het aanbod in Nederland is al reuze. U kunt kiezen uit een standaard auto, een stationwagen, een minivan, een rolstoeltoegankelijk busje en ga zo maar door. Hertz staat in deze race niet alleen aan kop, ook op de paralympics zal het dus een kans maken. Hertz, met een marktkapitalisatie van pak 'm beet €2,5 miljard en een omzet van €10 miljard, heeft altijd al op nummer één gestaan en met de cijfers die het bedrijf de laatste tijd laat zien, zoals een koersstijging van 24% dit jaar, zal het ook zo blijven. Daarom spelen de beleggingsexperts bij MountainShield long in op het aandeel Hertz.

Avis Budget Group gaat wederom met zilver naar huis

De Avis Budget Group is een groot team van allerlei autoverhuurbedrijven. Hieronder vallen grote internationale bedrijven als Avis en Budget, maar ook kleinere nationale bedrijven, zoals FranceCars en Maggiore (Italië). In 1946 is Avis zelf opgericht, door Warren Avis. In 1958 werd Budget Rent A Car leven ingeblazen, door Morris Mirkin. Pas in 2003 hebben Avis en Budget ervoor gekozen voor hetzelfde team te gaan spelen, om samen het op één na grootste autoverhuurbedrijf te worden en de zilveren trofee te pakken.

imagesAvis Budget Group is een groot internationaal bedrijf, maar voorlopig zal dit team nog geen goud winnen, hoe groot het gebied ook is dat ze afzoeken. Zo was de koersstijging dit jaar maar 4,53%. De groei in de kwartaalomzet was zelfs -2,40%. Daarnaast bedroeg de Levered Free Cash Flow €-153 miljoen, wat het bedrag is dat overblijft voor aandeelhouders na het betalen van alle financiële obligaties, zowel op korte als lange termijn. Het ziet er momenteel dus niet goed uit voor Avis Budget Group en het ziet er naar uit dat ze het moet doen met de 2e plek. Dit is dan ook de reden waarom MountainShield een koersdaling verwacht van het aandeel Avis.

De finish is in zicht...

Beide bedrijven gingen zij aan zij naar de finish, maar het is een overduidelijke fotofinish. Foto’s van 4k kwaliteit zijn gelukkig toch nog ergens goed voor. Als we goed kijken, zien we dat Hertz opnieuw de grootste trofee heeft mogen winnen. Momenteel heeft The Hertz Corporation nog de beste coureurs en daarom verwachten de beleggingsexperts van MountainShield ook een koersstijging van dit aandeel. De Avis Budget Group daarentegen zal de krantenkoppen voorlopig niet halen, wat dan ook de reden is dat de beleggingsexperts van het MountainShield Capital Fund inspelen op een koersdaling van het aandeel Avis. 

MountainShield redactie

MountainShield redactie

De redactie van het MountainShield Capital Fund.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen