Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

Kwartaalomzet Alumexx 50% gestegen

Geschreven door Redactie

Over het eerste kwartaal van 2019 wist Alumexx, specialist in aluminium klimmaterialen, een omzettoename van ruim 50% te realiseren t.o.v. het eerste kwartaal van 2018. Deze groei werd behaald door hogere omzetten in binnen- en buitenland.

Met name de Duitse markt laat een zeer solide groei zien. De omzet over het eerste kwartaal geeft de potentie weer van dit groeibedrijf. Onze verwachtingen voor de rest van dit jaar (en daarna) voor Alumexx zijn dan ook hoog. Het MountainShield Capital Fund heeft dit aandeel niet voor niets al tijdenlang in portefeuille. Het management is dan ook verheugd dat het bedrijf flink aan de weg timmert.

De koersreactie op de Amsterdamse beurs was navenant: het aandeel steeg tientallen procenten (hoogste punt op moment van schrijven 44,44%).

Alumexx stockdata grafiek

Groeien en overnemen

Alumexx topman Jeroen van de Heuvel liet jaren geleden al optekenen dat hij met zijn bedrijf flink wil groeien. Overnames van andere bedrijven en distributie- en verkoopdeals met derde partijen zijn in zijn ogen de middelen om die groei te bewerkstelligen. Dit jaar alleen al werden achtereenvolgens gereedschapmerken Hailo en Batavia toegevoegd en innoveerde het bedrijf op het gebied van smart level ladder met ladders die ook op schuine oppervlakten stevig en veilig staan.

Op de Noord-Amerikaanse markt is moederbedrijf ASC al langer actief. Nu is ook afgesproken dat de Amerikaanse dealers van de ASC Group een assortiment van Alumexx op gaan nemen in hun catalogus.

Blokker

Zeer goed nieuws is ook de deal met winkelketen Blokker. De ladders en steigers van Alumexx zullen binnenkort verkrijgbaar zijn via de online webshop van de bekende huishoudwinkel. Eerder waren er succesvolle samenwerkingsverbanden met o.a. Coolblue, Bol.com en Toolstation.

Alumexx wil stug blijven doorgroeien in de komende jaren. Men is in gesprek met meerdere bouwmarkten en doe-het-zelf-zaken. De naamsbekendheid van het bedrijf wordt groter en maakt het aantrekkelijker voor partijen om met Alumexx in zee te gaan.

>> Lees hier het gehele persbericht over de resultaten van Alumexx Q1 2019.

Dislaimer: MountainShield Capital Fund heeft op moment van schrijven een long positie in aandelen Alumexx.

Alumexx

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen