Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

Pinterest moet het nog waarmaken

Geschreven door Redactie

De beursgang van techaandeel Pinterest was stormachtig. Er stond zowaar +25% op de borden. Na een tweede hoogtepunt in de zomer is de koers weer terug bij af. Verliezen beleggers hun interesse in Pinterest?

In het kort

  • De IPO van Pinterest, afgelopen april, verliep fantastisch.
  • De koers van het aandeel Pinterest is echter weer terug bij af.
  • Nu de lock-up periode is afgelopen, zal de koers opnieuw moeten herstellen.
  • Waarom zit MountainShield 'long' in Pinterest?

Voor wie geen Pinterest account heeft: Pinterest is een soort digitaal prikbord. Gebruikers kunnen content (meestal afbeeldingen of video’s) verzamelen op prikborden. Die worden vervolgens gedeeld met andere gebruikers. In 2011 werd het platform al gerekend onder de 50 beste websites ter wereld.

» Lees hier ons artikel over beursgangen van techbedrijven in 2019

Lock-Up loopt af

Op 15 oktober loopt de zogenoemde lock-up voor pre-IPO-beleggers in Pinterest af. Een dergelijke gebeurtenis gaat vaak gepaard met een aanzienlijke toename van de handelsvolumes en een snelle daling van de aandelenkoersen. Veel investeerders van het eerste uur verkopen - doorgaans met fraaie winst.

Het is voor het aandeel - en beleggers die blijven zitten - te hopen dat dit neerwaartse effectpinterest_logo beperkt zal blijven en dat de koers zich ook vlot kan herstellen. Natuurlijk kan het ook aanleiding zijn om in te stappen of bij te kopen.

Het bedrijf staat feitelijk nog maar aan het begin van zijn groeicyclus en het moet nog winst maken op basis van netto-inkomsten, EBIT of EBITDA. Het kan zich qua marktpositie al wel meten met de giganten Twitter en Facebook. 

Pinterest ziet een toenemend percentage van zijn gebruikersbestand afkomstig zijn van internationale markten. Zo'n 72% van zijn gebruikers komt van buiten de VS, wat niet wegneemt dat het grootste deel van zijn inkomsten nog steeds afkomstig is van de binnenlandse markt.

Screenshot 2019-10-15 at 16.03.34

In internationale markten staat Pinterest zowel voor een uitdaging als voor een kans. De internationale gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) van het bedrijf is veel lager dan in de VS, op slechts $ 0,11 (versus $ 2,80). Die kloof is vergelijkbaar met wat sociale netwerken zoals Facebook hebben ervaren. Amerikaanse consumenten zijn meestal rijker en aantrekkelijker voor adverteerders, dus of Pinterest erin slaagt om voor zijn internationale gebruikers lucratief te zijn voor de reclamebedrijven, zal een grote bepalende factor zijn voor het toekomstige succes.

Het beleggingsfonds van Mountainshield zit al vanaf het begin 'long' in dit aandeel. Wij hebben er dan ook vertrouwen in dat Pinterest ook over een aantal jaar nog internationaal stevig aan de top zal staan.

Als participant in het MountainShield Capital Fund profiteert u volop mee met onze beleggingsstrategie.

» Vraag meer informatie over het MountainShield Capital Fund

Pinterest Lock-up

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen