Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

Contrair beleggen in Hertz

Geschreven door Redactie

Hertz (en concurrent Avis) hadden een goede maand achter de rug. Daarbij kreeg Hertz nog een extra steuntje in de rug toen grootaandeelhouder Carl Icahn zijn positie in de autoverhuurder nog maar eens uitbreidde.

In het kort

  • Hertz is een autoverhuurbedrijf.
  • Carl Icahn is een grootaandeelhouder van Hertz.
  • In maart 2019 verkocht hij een pakket aandelen, onlangs breidde hij zijn belang echter weer uit.

Carl Icahn heeft sinds zijn eerste investering in Hertz Global Holdings toezicht gehouden op de benoeming van twee topfunctionarissen bij het bedrijf. Binnen de raad van bestuur heeft hij met succes aanhangers gewonnen.

» Lees wat wij eerder schreven over Hertz.

Af en op

Hertz  kreeg in maart 2019 nog te maken met een fikse vermindering van Icahns voorraad aandelen. Hij verkocht er zo'n 5 miljoen. Van zijn 35% belang in het bedrijf bleef aldoende nog net geen 29% over.

Dat leek slecht getimed aangezien de koers in dat kwartaal juist met 46% was gestegen. En dat na een 38% koersverlies over 2018. Pakte Icahn zijn winst?

Hertz is slechts een van de vele investeringen voor Icahn, die in de loop der jaren een fortuin heeft verdiend door bedrijven aan te kopen en daar vervolgens te pleiten voor verandering in management, activiteiten of beide. Zijn oorspronkelijke investering in Hertz in 2014 kwam tijdens een onderzoek naar een reeks boekhoudfouten. Hieruit volgde een aanpassing in de financiële resultaten over een aantal boekjaren.

Als Icahn werkelijk dacht dat het aandeel ondergewaardeerd was toen hij zijn investering deed, komt hij bedrogen uit: de prijs is bijna 90% gedaald. Volgens de berekeningen van CNBC zijn de aandelen van Icahn in het autoverhuurbedrijf nu $ 485 miljoen waard. Dat is een verlies van ongeveer $ 814 miljoen sinds zijn aankopen.

In september maakte Carl Icahn bekend dat hij zijn belang in het autoverhuurbedrijf weer verhoogde tot 30,1% van de uitstaande aandelen. De koers van Hertz steeg op dit bericht.

Het is een teken dat Icahn het volste vertrouwen heeft in het autoverhuurbedrijf. Hij had ook verder kunnen afbouwen, meer kiest ervoor terug in te stappen. Wie Icahn kent, zal vermoeden dat er meer dan voldoende toekomst zit in het bedrijf.

Contrair beleggen met MountainShield

Onze long-positie in Hertz is een typisch voorbeeld van hoe wij contrair beleggen. We vinden het aandeel ondergewaardeerd en spelen in op een opwaarts momentum.

Als participant in het MountainShield Capital Fund profiteert u volop mee met onze beleggingsstrategie.

» Vraag meer informatie over het MountainShield Capital Fund

Hertz Contrair Carl Icahn

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen