Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

Handelsconflict dempt positivisme

Geschreven door Redactie

AEX neemt adempauze

Net nu u dacht dat het binnenkort wel goed zou komen, gooit ene Donald Trump de knuppel in het hoenderhok. Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China is weer eens opgelaaid. Uiteindelijk kan het niet anders of er komt een akkoord - beide landen hebben elkaar nu eenmaal hard nodig. Maar voorlopig niet en daar heeft u als belegger alleen maar heel veel last van. Zo ook onze AEX die een inzinking kreeg maar op vrijdag nog aardig wist op te krabbelen. Zo lijkt er sprake van een adempauze na de flinke opmars van de index sinds begin dit jaar.

Niet alles gaat crescendo. De IPO van taxibedrijf Uber viel zwaar tegen. Uber hoopte aanvankelijk een beurswaarde van $120 miljard te hebben. Na de eerste beursdag sloot het aandeel op $41,57 wat een waarde inhoudt van $69,7 miljard. Een misrekening van-41,9%.

Analisten vragen zich nu af of dit een teken aan de wand is. Is er sprake van een overspannen markt of viel de timing gewoon beroerd uit door het sentiment-van-de-dag op de beurs?

Een blik vooruit

Deze week staat vooral in het teken van heel veel aandeelhoudersvergaderingen. Er druppelen nog wat kwartaalcijfers binnen van ABN Amro, Nationale Nederlanden, SBM Offshore, VolkerWessels, Pharming en HAL.

Overzees krijgen we de kwartaalresultaten van Walmart, Nike, Home Depot, FedEx en Oracle.

Macro-economisch zien we de cijfers tegemoet over o.a. de detailhandel, de werkloosheid en de handelsbalans van Nederland, het economisch sentiment in Duitsland en de industriële bestellingen, de detailhandel het vastgoed in de Verenigde Staten.

Aandelen individueel

Fagron neemt het Mexicaanse Cedrosa over. Cedrosa levert van grondstoffen aan apotheken en farmaceuten. Het draaide over 2018 een omzet van € 22,5 miljoen.

Ook Unilever wil graag overnemen. Het heeft $1 miljard over voor Drunk Elephant. Dit Amerikaanse bedrijf is, anders dan de curieuze naam doet vermoeden, actief op het gebied van huidverzorging.

DIEPER INGAAN OP ONZE PORTEFEUILLE?

Graag nodigen wij u uit voor een (telefonische) afspraak. Wij waarderen het zeer dat u uw vermogen aan het fonds toevertrouwt en we vinden het daarom belangrijk dat u de juiste toelichting ontvangt. Om ervoor te zorgen dat wij uitgebreid de tijd kunnen nemen voor het gesprek, maken we graag met u een afspraak via een automatisch online systeem dat direct met onze bedrijfsagenda gekoppeld is. Zo kunnen we onze tijd zo efficiënt mogelijk indelen en krijgt u de aandacht die u verdient.

Tijdens deze afspraak is uiteraard alle ruimte voor al uw vragen. U bent uiteraard ook altijd welkom op ons kantoor in Amsterdam. We horen graag van u.

JA, IK WIL EEN AFSPRAAK

Tot zover deze weekupdate van Selwyn Duijvestijn. U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor op Beursplein 5. Onze experts praten u graag bij over de ontwikkelingen bij MountainShield. U bent altijd van harte welkom. Laat het ons via deze pagina weten als u vragen of opmerkingen heeft of plan direct een afspraak in

Weekupdate

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen