Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

Eindelijk duidelijkheid over Brexit?

Geschreven door Redactie

De afgelopen week verliep neutraal voor het MountainShield Capital Fund. De AEX eindigde de week 1,5% lager. Slechte Chinese exportcijfers en een matig Amerikaans banenrapport waren de boosdoener. Vrijwel alle indices gingen deze week omlaag, grootste daler was de S&P500 met een min van 2,5%. Op jaarbasis doet deze index het evenwel nog prima met een plus van 10,1%.

Koersverloop Aandelenmarkten

Het was een beetje sukkelen op de beurs vorige week. Met name de vrijdag was een slechte dag waardoor wereldwijd de beurzen in de min de week afsloten. Het blijft een eentonig verhaal maar wederom lieten beleggers zich leiden door het uitblijven van een akkoord in het handelsconflict tussen China en de VS. Ook wordt er met argusogen gekeken naar de cijfers over de economie hier en daar. Want hoe gaan de centrale banken om met die updates?

In Nederland zagen we enkele koersreacties naar aanleiding van gepubliceerde jaar- dan wel kwartaalcijfers. Dat redelijke cijfers niet altijd voor een stijging zorgen, dat lijkt eerder regel dan uitzondering. Een typische beurswet?  

Besi moest vorige week aardig inleveren maar is alweer aan het herstellen. Zo niet biotech bedrijf Pharming dat er flink  van langs krijgt ondanks het feit dat men voor het eerst winst heeft geboekt.

Groeiaandeel TKH komt ook niet los van de dalende trend. Daarentegen is de sky de limit voor het aandeel Ordina.

Adyen klom enige procenten. Het aandeel krijgt binnenkort een plekje in de hoofdindex van Amsterdam. Deze week kwam daar nog een fijn bericht bij: samenwerking met online reisbureau Agoda uit Singapore. Adyen wordt overigens ook nog eens opgenomen in de belangrijke Europese graadmeter; de S&P Europe 350.

PostNL heeft intussen alle winst van het overnamenieuws betreffende Sandd, alweer helemaal weggespeeld. Ook dàt is de beurs.

Koersverloop Onze Portefeuille

De portefeuille van MountainShield Capital Fund bestaat uit elf verschillende thema´s, ieder opgebouwd uit een selectie long- en een shortposities. We beleggen divers in bedrijven uit de volgende sectoren: online betalingen, biotechnologie, gaming, cybersecurity, duurzame energie, online streaming, e-commerce, halfgeleiders, robotica, zelfrijdende auto en healthy&fit. Tot dusver doen deze maand vooral de thema´s Healthy&Fit, Zelfrijdende Auto en Robotica het erg goed. In de sector online betalingen moeten we terrein prijsgeven.

Wanneer we verder inzoomen op de portefeuille zien we de volgende bewegingen bij individuele posities. De shortposities doen het tijdens deze stijgende beurzen nog steeds minder goed, maar dienen ter afdekking voor minder zonnige dagen.

De posities die de top 5 stijgers van deze maand vertegenwoordigen zijn BlackBerry (Cybersecurity) +5,72%, de shortpositie op de iShares NASDAQ Biotechnology index (biotechnologie) +4,65%, onze longposities in Baidu (zelfrijdende auto’s) +3,46%, Activision (gaming) +1,94% en Wabco (zelfrijdende auto’s) +1,58%. Ook onze deelname in het Welgesteld Biotechnologie Fonds doet het uitstekend deze maand.

Onze posities in Transenterix (Robotics) -8,49%, Volkswagen (zelfrijdende auto’s) -5,21%, Sonos (streaming) -5,87% en onze shortpositie in Zendesk (e-commerce) -3,43% leveren deze maand op papier verlies op. Hierbij blijven wij van mening dat deze bedrijven interessant blijven voor beleggers van het MountainShield Capital Fund.

Vooruitblik

Deze week misschien eindelijk duidelijkheid over de Brexit? Dinsdag stemt het Lagerhuis in Londen. Het kan nog altijd alle kanten op. Wat wèl zeker is, is dat er feitelijk niets is veranderd sinds de vorige stemronde. Brussel gaf geen millimeter toe aan Theresa May. De Britse premier heeft dus aardig wat boontjes moeten doppen.

Op het Beursplein volgen deze week nog wat laatste cijfers. De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten kwamen hedenmiddag en die vielen positief uit. Analisten vreesden juist tegenvallende cijfers die zouden duiden op een vertragende economie. Maar men is nu dus blij verrast. Het is inderdaad zomertijd in de VS.

Ook uit Amerika: de bekende spijkerbroekenmaker Levi Strauss verwacht tot 587 miljoen dollar (ruim 522 miljoen euro) op te halen met de aanstaande beursgang. Wie denkt: “Waarom gaan die pas nù naar de beurs?” In 1984 ging het bedrijf juist vàn de beurs waar het sinds 1971 aan was genoteerd.

Wat valt er verder deze week nog te verwachten?

Op dinsdag publiceert Refresco de cijfers over het 4e kwartaal van 2018, plus het jaarverslag.

Het Verenigd Koninkrijk komt, uitgerekend op tuesday voting day, met allerlei cijfers (o.a. industriële productie, handelsbalans). Ook Nederland komt met dergelijke updates. Vanuit de VS komen details over de consumptieprijsindex, de inflatie en de  overheidsschuld tot ons.

Op woensdag een aardig restant bedrijfscijfers. ForFarmers, Beter Bed, ABN Amro, Batenburg Techniek, Agfa-Gevaert, Takeaway.com en Picanol openen de boeken.

Donderdag van hetzelfde laken een pak met o.a. Econocom, RTL Group, Brederode, Hunter Douglas en GBL. Op die dag verschijnen ook de Duitse en Franse consumptieprijsindexcijfers. Frankrijk komt ook met de inflatiecijfers.

Vanuit de VS nog de stand van zaken rond de industriële bestellingen en opnieuw detailhandel.

Op vrijdag ook wat landencijfers, waaronder die van de investeringen door ondernemingen in Frankrijk, de handelsbalans en de detailhandel van Nederland en de industriële productie van de Verenigde Staten.

HOE DENKT U OVER 2019?

Gelooft u dat de aandelenmarkten volatiel zullen zijn de komende tijd? Bent u overtuigd van de opkomst van de zelfrijdende auto? Gelooft u in de kracht van biotechnologie? Enkele vragen die u zichzelf als belegger moet afvragen. Volg net als honderden andere beleggers onze visie op 2019 in ons webinar. 

Direct het webinar bekijken

Tot zover deze weekupdate van Selwyn Duijvestijn. U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor op Beursplein 5. Onze experts praten u graag bij over de ontwikkelingen bij MountainShield. U bent altijd van harte welkom. Laat het ons via deze pagina weten als u vragen of opmerkingen heeft of plan direct een afspraak in

 Meld u gratis aan voor de weekupdates via WhatsappMeld u gratis aan voor de weekupdates via Whatsapp

Disclaimer: Het MountainShield Capital Fund heeft op het moment van schrijven een positie in bovenstaande aandelen.

MountainShield

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen