Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

MountainShield verkoopt positie DGB Groep

Geschreven door MountainShield redactie

We zijn verheugd u te kunnen mededelen dat wij een verkoopovereenkomst hebben getekend voor de verkoop van onze gehele positie in DGB Groep. Wij hebben onder, voor ons gunstige, voorwaarden afscheid kunnen nemen van onze grootste smallcap-positie. Zoals u weet heeft het MountainShield Capital Fund een negatief koersverloop gekend sinds medio 2018 door de zware weging van de twee smallcap posities Alumexx en DGB. Waar wij in oktober vorig jaar al grotendeels afscheid namen van Alumexx, verkopen wij nu de gehele positie in DGB.

Wij verkopen 2.249.999 miljoen aandelen DGB Group aan het bedrijf zelf, wat hiermee dus eigen aandelen inkoopt. De transactie behelst 52,7% van de free float en 29,9% van het totaal aantal uitstaande gewone aandelen van DGB Group en is hiermee een significante transactie voor zowel het bedrijf als voor ons. Omdat het nieuws van eigen aandelen inkopen veelal goed ontvangen wordt bij aandeelhouders en beleggers, denken we dat beide partijen hiermee een goede transactie doen.

De koopovereenkomst geeft het bestuur van DGB Group de mogelijkheid om op ieder moment aandelen van het MountainShield Capital Fund te kopen in tranches van minimaal 50.000 stuks per transactie. DGB koopt de aandelen met 5% afslag ten opzichte van de slotkoers één dag voorafgaand aan iedere transactie. De looptijd van de koopovereenkomst is één jaar, of zoveel korter als nodig is om de 2.249.999 miljoen aandelen te verkrijgen.

Op deze manier kan ons Fonds nog steeds profiteren van een koersstijging in het aandeel, wanneer de koers - niet langer onder druk door angst van verkoop - opwaarts beweegt. DGB Group is van mening dat de investering in eigen aandelen vanwege de huidige organische groei op dit moment een goede mogelijkheid biedt om rendement te genereren voor haar aandeelhouders. De raad van bestuur houdt vast aan de eerder bekendgemaakte financiële prognose.

Selwyn Duijvestijn: “We geloven nog steeds sterk in de toekomstvisie van DGB Groep. Het bedrijf is agritech specialist en heeft een veelbelovende outlook afgegeven. Niettemin is de positie in DGB voor MountainShield dusdanig omvangrijk geworden dat we nu graag de portefeuille herbalanceren. Op dit moment prefereren we meerdere posities in grote bedrijven boven een positie in deze Nederlandse smallcap.

Eerder schreven wij al een uitgebreide analyse over het bedrijf (link).

DGB Group

MountainShield redactie

MountainShield redactie

De redactie van het MountainShield Capital Fund.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen