Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

De favoriete aandelen van Carl Icahn

Geschreven door Redactie

Carl Icahn heeft in zijn carrière al heel wat investeringen gedaan. Zijn belegging in Netflix heeft de man in totaal $1,9 miljard opgeleverd. Welke aandelen bezit hij nog meer? 

Xerox

Carl Icahn zit met heel veel geld in Xerox. Zijn ruim 24,7 miljoen aandelen zijn goed voor een waarde van circa $721 miljoen. In de periode 2017-2018 verloor het aandeel ruim 6 procent. Reden was dat Fujifilm een bod had uitgebracht op 50% van de aandelen Xerox. Icahn en Darwin Deason, een andere activistische grootaandeelhouder, liepen te hoop tegen de raad van bestuur van Xerox. Die zouden niet naar hun aandeelhouders luisteren en het bod van Fuji frustreren. Uiteindelijk werden de overnamegesprekken met Fujifilm gestaakt en sloot Xerox een deal met Icahn en Deason.

Conduent

Conduent is een afsplitsing van Xerox en richt zich op automatisering in de financiële, medische en commerciële sectoren. Icahn heeft bijna 20 miljoen aandelen van dit bedrijf, wat neerkomt op een waarde van ruim $384 miljoen. De jaarwinst over 2017 bedroeg 31 cent per aandeel.

» Lees hier ons achtergrondartikel over Carl Icahn.

Paypal Holdings

Van dit internetbetaalbedrijf heeft Carl Icahn ruim 8 miljoen aandelen. Die zijn in totaal zo'n $588 miljoen waard. Vorig jaar verkocht Icahn ruim 20 procent van zijn aandelenbezit. Het aandeel Paypal was even daarvoor 30 procent gestegen. Dit kwam door geruchten over eBay dat van plan zou zijn om Paypal in te ruilen voor het Amsterdamse Adyen. Nadat experts geruststellende woorden spraken over de groei van Paypal op de langere termijn, reageerden beleggers meer dan opgelucht.

Lyft en Hertz

Icahn speelt slim in op de innovatieve veranderingen in de manier waarop wij ons dagelijks verplaatsen. Hij is één van de voorspellers die menen dat veel mensen hun auto op termijn weg zullen doen omdat ze gebruik gaan maken van gemeenschappelijke voertuigen of kortetermijnverhuur. Sommige voertuigen zullen zelfrijdend en elektrisch zijn. Icahn heeft daarom meer dan $3 miljard geïnvesteerd in bedrijven die niet alleen auto's verhuren, maar ook taxi-services verlenen en auto's onderhouden.

Hertz is al een tijdje bezig zichzelf om te vormen van een pure verhuurder naar een  beheerder van wagenparken. Uiteindelijk zullen autonoom rijdende taxi's - robotaxi's - onderdeel zijn van de vloot. Apple leende al eens auto's van Hertz om hierin zijn  zelfrijdende technologie te testen.

Intussen koopt Icahn aan de lopende band kleine reparatie- en servicebedrijven op. Zo bouwt hij gestaag aan een cluster van automobielbedrijven die elkaar van dienst zijn.

Het is interessant om te volgen hoe deze miljardair zich financieel mengt in bedrijven en sectoren waarin hij toekomst ziet. Ook MountainShield volgt investeringen van de rijken der aarde nauwgezet. Wij zoeken naar rendement op de middellange termijn en houden u op de hoogte van onze eigen posities in ons beleggingsfonds.
» Vraag meer informatie over het MountainShield Capital Fund

Disclaimer: MountainShield heeft op moment van schrijven een short positie in Netflix. 

Hertz PayPal Carl Icahn Belegger Miljardairs Conduent Lyft Xerox

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen