Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

Beurzen klaar voor hogere stap, AEX naar 600 punten?

Geschreven door Redactie

De vele bedrijfscijfers van de afgelopen week deden de AEX geen goed. Kennelijk zorgden de positieve cijfers voor winstnemingen en de teleurstellende rapporten voor afwaarderingen. Dat zou verklaren waarom de hoofdindex van Amsterdam zo’n 3 punten daalde, naar 567. Analisten zijn er echter van overtuigd dat de positieve trend zich voort zal zetten en dat de 600 dit jaar best eens aangetikt zou kunnen worden. Het is in ieder geval een optimistisch streven.

Optimistisch zijn ook de producenten in de industrie. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wist te melden dat de ondernemers weer wat positiever zijn over de verwachte bedrijvigheid en de voorraden in Nederland. Het vertrouwen bereikte in februari vorig jaar al de hoogste waarde ooit (op 10,9) en in februari 2009 de laagste waarde (min 23,5).

Ook onder beleggers is de afgelopen maand het vertrouwen weer licht gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat draagt bij aan de positieve trend die momenteel heerst op de meeste beurzen. Vrijwel elke beurs in de wereld is dit jaar immers met 10% of meer gestegen. Oorzaak en gevolg gaan hand in hand. Over december 2018 heeft niemand het meer.

Nog meer positiviteit komt uit de Verenigde Staten. Daar is de economie in het eerste kwartaal sterker gegroeid dan verwacht. Deze komt nu uit op 3,2% op jaarbasis. Economen hadden dat getal omgekeerd in hun prognoses: 2,3%. De Amerikaanse economie profiteert vooral van de sterke handel en de opbouw van voorraden. Hierdoor weet men de afzwakking van de consumentenbestedingen en bedrijfsinvesteringen voldoende te compenseren.

Eerder dit jaar bestond nog de vrees dat de Amerikaanse economie zodanig zou vertragen dat zelfs een recessie niet kon worden uitgesloten. Wall Street zette nieuwe recordstanden neer; niet verwonderlijk na al dat goede nieuws.

De beurzen in Azië zien ook ruimte naar boven, nu bleek dat de winst van de Chinese industriële bedrijven in maart voor het eerst in vier maanden tijd weer is gegroeid.

Profiteer van de biotech groeimarkt. Bezoek ons seminar.

Een blik vooruit

Voor de komende week is het afwachten of de AEX de wat negatieve week weet om te zetten in een nieuwe aanval op de top van 567,90 (hoogste stand van 2018) te slechten. Zal de Amerikaanse S&P 500 op zijn beurt een nieuwe all time high neerzetten?

In Amsterdam krijgen we deze week nog cijfers van Philips, ING, Royal Dutch Shell en AMG. Woensdag zijn de Europese beurzen gesloten ivm de 1 mei viering. Die dag staat wel een rentebesluit van de FED op de agenda.

In Amerika komen Alphabet (maandagavond) en Apple (dinsdag) met cijfers. Ook krijgen we het meest recente banenrapport.

Aandelen individueel

De divisie Personal Health van Philips zorgt voor een stabiele groei bij het  zorgtechnologieconcern. De Eindhovenaren wisten in de eerste maanden van het jaar zowel de winst als de omzet op te voeren.

De updates van Galapagos leverde weer eens een koersdoelverhoging op voor het biotech aandeel. Analisten schatten ook de kans op succes voor het middel filgotinib hoger in. Dat cijfer ging van 70 naar 80%. Het aandeel mag van de huidige koers op 100 naar 130.

Aandelen uit de chip- en semiconductorindustrie zien dat de sector op een laag punt zit. De outlook is zwak. Besi en Intel zijn dan ook goedkoper geworden voor beleggers die azen op “bijkopen voor betere tijden”. Overigens waren er berichten dat Apple met Intel in gesprek is geweest. Het zou hierbij gaan om een overname van de divisie die 5G-modems voor mobiele apparaten maakt.

Webwinkel Amazon wist de winst te verdubbelen en zag het aandeel 2,5% stijgen als beloning. Het management liet weten dat het bedrijf gaat inzetten op leveringen binnen één dag.

DIEPER INGAAN OP ONZE PORTEFEUILLE?

Graag nodigen wij u uit voor een (telefonische) afspraak. Wij waarderen het zeer dat u uw vermogen aan het fonds toevertrouwt en we vinden het daarom belangrijk dat u de juiste toelichting ontvangt. Om ervoor te zorgen dat wij uitgebreid de tijd kunnen nemen voor het gesprek, maken we graag met u een afspraak via een automatisch online systeem dat direct met onze bedrijfsagenda gekoppeld is. Zo kunnen we onze tijd zo efficiënt mogelijk indelen en krijgt u de aandacht die u verdient.

Tijdens deze afspraak is uiteraard alle ruimte voor al uw vragen. U bent uiteraard ook altijd welkom op ons kantoor in Amsterdam. We horen graag van u.

JA, IK WIL EEN AFSPRAAK

Tot zover deze weekupdate van Selwyn Duijvestijn. U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor op Beursplein 5. Onze experts praten u graag bij over de ontwikkelingen bij MountainShield. U bent altijd van harte welkom. Laat het ons via deze pagina weten als u vragen of opmerkingen heeft of plan direct een afspraak in

AEX

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.

Meer nieuws

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen