Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

Beursexpert Selwyn Duijvestijn - Beleggen in China, Marihuana en olie

Geschreven door Redactie

Wekelijks bespreekt beursexpert Selwyn Duijvestijn het reilen en zeilen op de wereldwijde beurzen en de geopolitieke gebeurtenissen met onze participanten via ons Whatsapp-kanaal. Deze week schoof hij ook aan in het programma BNR Zakendoen met Thomas van Zijl. In deze aflevering worden onder andere onze visies op de olieprijzen, China en marihuana-aandelen behandeld.

25-9-2018-1

Meld u gratis aan voor de weekupdates via Whatsapp

Beleggen in China

Bij MountainShield zien we vaak waarde in een aandeel als veel beleggers in paniek raken en vrezen voor nog grotere koersdalingen. Hogere koersen wekken veelal vertrouwen op bij de meeste beleggers, contrair beleggers worden op dit soort momenten juist voorzichtig. Als contrair belegger zijn wij er van overtuigd dat massapsychologie leidt tot een verkeerde waardering van activa, sectoren en van individuele aandelen. Door met een kritische blik te blijven kijken, en niet altijd mee te gaan met de markt, biedt dit volop mogelijkheden voor rendement. China is dé contraire belegging van dit moment.

Vooral het aandeel Baidu is erg laag gewaardeerd op dit moment. Zeker in vergelijking met de wereldwijde tegenhanger Google. Baidu is nu een bedrijf van 81 miljard dollar, ongeveer 1/10 wat wat Google waard is. De omzet is met 14 miljard per jaar ongeveer ⅛ van Google. De nettowinst is met 4 miljard echter ⅙ van die van Google. De omzetgroei is bovendien met +30% jaar op jaar ook meer. Beleggen in Baidu is als beleggen in een goedkopere versie van Google met meer groeipotentieel. Zo zijn er meer koopjes te vinden tussen de Chinese giganten. Op onze website vindt u analyses over Baidu, iQIYI en BiliBili. Respectievelijk het Google, Netflix en YouTube van China.

» Meld u direct aan voor onze gratis nieuwbrief.

WEDEROM HIGH PROFITS MET MARIHUANA

Een andere sector die momenteel volop onze focus heeft is de marihuana industrie. In de afgelopen jaren is er aantoonbaar geen sneller groeiende industrie dan marihuana. Volgens onderzoeksbureau’s zal de legale wiet markt in Noord-Amerika tot en met 2021 naar verwachting met 26% per jaar groeien. Dit levert een uiteindelijke markt van bijna $22 miljard op. Deze snelle groei vindt nu plaats en dat is precies waarom marihuana-aandelen zo'n populaire investering zijn.

Het feit dat er potentieel zit in deze sector werd twee weken geleden onderstreept door niemand minder dan Coca-Cola. De frisdrankengigant maakte bekend dat het de sector in de gaten houdt en is geïnteresseerd in dranken met marihuana. De frisdrankmaker zegt in gesprek te zijn met een Canadese marihuana producent om dergelijke dranken te ontwikkelen.

Coke's mogelijke uitstapje naar de marihuana sector komt omdat drank makers cannabis als een trendy ingrediënt proberen toe te voegen terwijl de markt van hun traditionele dranken trager wordt. Vorige maand kondigde Corona-bierbrouwer Constellation Brands Inc. aan dat het $3,8 miljard zal uitgeven om zijn belang in Canopy Growth Corp. te vergroten.

meer weten?

Tot zover deze weekupdate van Selwyn Duijvestijn. U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor aan de Herengracht of bij onze tradingdesk op Beursplein 5. Onze experts praten u graag bij over de ontwikkelingen bij MountainShield. U bent altijd van harte welkom. Laat het ons via deze pagina weten als u vragen of opmerkingen heeft. 

 Meld u gratis aan voor de weekupdates via Whatsapp

Disclaimer: Het MountainShield Capital Fund heeft op het moment van schrijven een positie in bovenstaande aandelen.

MountainShield BNR analyse

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.

Onderwerp

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen