Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

MountainShield Capital Fund: juist nu!

Geschreven door Redactie

Niemand heeft altijd gelijk. Niemand heeft altijd geluk. In de beleggingswereld is dat niet anders. Juist nu we in een fase verkeren waarin de economie op volle toeren draait en de beurs hoogtevrees lijkt te krijgen, is het zaak het hoofd niet op hol te laten brengen. Het MountainShield Capital Fund is er voor de lange termijn. Voor wie wil beleggen in goede en slechte tijden.

Wij maken gebruik van een Long/Short strategie, waarbij we in principe in elk beleggingsklimaat met alle winden mee kunnen varen. Recentelijk hebben wij de verdeling tussen posities in smallcaps en de grotere indexfondsen aangescherpt. De verdeling binnen onze beleggingsportefeuille zal voortaan minder smallcap posities kennen en minder grote posities in één fonds, ten faveure van aandelen van fundamenteel sterke beursgenoteerde ondernemingen. Op deze manier willen we het risico nog meer beperken en streven naar een rendement van +10% op jaarbasis.

» Lees hier wat onze strategie voor uw portefeuille kan doen.

Afhankelijk van uw horizon, uw beleggingsprofiel en bijbehorende strategie, was 2018 een matig tot slecht jaar. Zo deed de AEX het tot augustus eigenlijk heel goed, tot het uiteindelijk begin december door de bodem heen zakte van januari. Daar staat tegenover dat er juist daarom kansen zijn voor beleggers. Want analisten verwachten binnen een aantal jaar - zeg grofweg tussen 2020 en 2035 - toch wel een nieuwe periode van recessie.

Beleggen is vooruitzien

Het is natuurlijk heel makkelijk om te roepen dat die recessie er gaat komen. Het ging een tijdje heel erg goed overal, de economie ging wereldwijd crescendo en aandelenmarkten stapelden records op records. Er was lange tijd simpelweg geen alternatief door die vermaledijde lage rentestanden. What goes up must come down. Genoeg redenen voor een nieuwe crisis: de politieke en economische plannen van Italië, de handelsruzie tussen de VS en China, de oververhitting van de Amerikaanse economie en al wat nog sluimert in de diverse regio’s. Een fenomeen als de Brexit is nu toch wel in de markten ingeprijsd, denken we. Maar niemand kan voorzien wat er nog verder staat te gebeuren in 2019 en daarna.

We gaan in 2019 aantonen dat we uw vertrouwen dubbel en dwars waard zijn. Daarbij spelen onze participanten een belangrijke rol. Hoe meer slagkracht wij hebben op de beurs, hoe groter hun aandeel is in de winst. 2019 is het jaar waarin we verder willen groeien en het beleggingsplatform voor en met onze participanten willen verbreden.

Wat kan het Mountainshield Capital Fund voor u doen?

Benieuwd naar onze kijk op de wereldeconomie? Plan dan direct een afspraak in met een van onze experts. 
Zij praten u bij over de huidige stand van de economie, de toekomst volgens ons en wat wij kunnen betekenen voor uw portefeuille. 

» Klik hier voor het inplannen van een belafspraak in onze agenda 

Beleggingsfonds Beleggingsstrategie 2019 Vooruitblik

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen