Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

Beleggen in aandelen CYBER 1

Geschreven door Redactie

Cybercriminaliteit is aan de orde van de dag. Niet alleen dienen bedrijven en overheden zich te wapenen tegen digitale terreur, ook de man in de straat is veelvuldig slachtoffer; phishing en ransomware (uw bestanden worden gekaapt en slechts door het betalen van 'losgeld' kunt u weer bij uw data) zijn hierbij de bekendste vormen. Reden te meer om nu te investeren in de cybersecurity wereld.

Over het aandeel Cyber 1

Cyber 1 | MountainShield Capital FundTijdens onze zoektocht binnen de cybersecurity sector kwamen wij het bedrijf CYBER 1 tegen. Dit aandeel is genoteerd aan de Zweedse beurs en heeft een duolisting aan de Amerikaanse NASDAQ. Het is een niche speler in de wereld van cybersecurity met nu al meerdere grote namen in het klantenbestand.

CYBER 1 verzorgt onder andere (een deel van) de online security voor OPEC, AXA, First National Bank, bwin en Raiffeisen Bank International. Het bedrijf is een afsplitsing van het grotere UC Group, wat online betalingsverkeer verzorgt en gezien kan worden als het PayPal van Engeland.

Wat ons aanspreekt is het feit dat CYBER 1 alle certificeringen in huis heeft en dus wereldwijd aan de slag kan voor klanten. CYBER 1 heeft meerdere vestigingen. Het bedrijf heeft divisies in Europa, Kenia, Zuid-Afrika en de Arabische Emiraten.

De verwachting is dat de omzet in cybersecurity de komende 5 jaar tot 125% kan groeien! De wedloop tussen cybercriminelen en cybersecurity bedrijven is net begonnen en zal nog heel lang doorgaan. Techniek en technologie verouderen razendsnel en vergen continue investeringen, aanpassingen en vernieuwingen.
Met de 'Internet of Things' is alles en iedereen met elkaar verbonden.
Dit heeft de kijk op digitale veiligheid veranderd!

» Lees hier ons achtergrondartikel over The Internet of Things.

Iedereen is vatbaar voor cybercriminaliteit

Zo snel zal het allemaal niet gaan.. Wat hebben ze op mijn PC te zoeken? Op mijn computer staat niets van belang..

Opmerkingen genoeg van mensen die laconiek omgaan met hun online beveiliging. Dat het allemaal wel snel kan gaan en dat er toch meer op uw PC staat bevestigde de ransomware "Wannacry". Met WannaCry werden van de ene op andere dag meer dan 200.000 mensen in meer dan 150 verschillende landen buiten hun PC gesloten. Computers werden versleuteld en konden alleen door middel van losgeld weer bruikbaar gemaakt worden. Achteraf bleek zelfs dat vaak wanneer het losgeld betaald werd, de versleuteling niet verdween. Een wake up call voor de wereld. 

WannaCry Wereldwijd bereik | MountainShield Capital Fund

In meer dan 150 landen waren mensen de dupe van het WannaCry-virus

Maar zelfs met 200.000 particuliere gedupeerden van het WannaCry-virus ligt het grootste gevaar niet eens bij u zelf. Een recent voorbeeld hiervan is de beschuldiging die Amerika uitte tegen Rusland. Het communistische land zou door middel van cyberaanvallen gevoelige informatie hebben gestolen en zo de Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben beïnvloed. Beschuldigingen gingen over en weer, maar bleken erg lastig te bewijzen. 

Wanneer zelfs bijvoorbeeld een water- of elektriciteitsbedrijf doelwit is van een cyberaanval en alle voorzieningen platlegt, kan dit de gehele samenleving ontwrichten. Met de toenemende dreiging is het niet gek dat er veel bedrijven in deze markt actief zijn -en steeds meer klanten krijgen.

OVERNAMES ZIJN AAN DE ORDE

CYBER 1 heeft de laatste tijd ook niet stil gezeten. In de maand april nam CYBER 1 ITWAY Turkije en Griekenland over en Advantio. Beide bedrijven zijn volledig in eigendom van CYBER 1 en bedienen specifieke eigen markten binnen het cybersecurity spectrum. Met de overname van de beide ITWAY locaties zorgt CYBER 1 ervoor dat de strategische positie rondom de Middellandse Zee versterkt wordt.

ITWAY heeft in Griekenland het alleenrecht voor de verkoop van enkele marktleiders op het gebied van cybersecurity software zoals Check Point, RSA en McAfee. Turkije levert ongeveer 70% van de omzet van beide landen en is naast distributeur van bovenstaande software ook leverancier van CyberArk, Algosec en Rapid7.

Hoewel de meeste van u waarschijnlijk alleen McAfee of Norton zullen kennen van de thuis PC, moeten we de wat minder bekende namen zeker niet vergeten. We hebben het hier over zeer gespecialiseerde software bedoeld voor grote bedrijven op basis van langdurige contracten.

Waar de overname van een gedeelte van ITWAY vooral gericht is op de geografische locatie en invloed op de markt, is de overname van ADVANTIO gericht op het toepassen van cybersecurity. Zo heeft CYBER 1 de hele keten van software, implementatie en verkoop in handen. ADVANTIO opereert vanuit Dublin, Napels, Rome en Ukraine en levert hun diensten in 18 talen wereldwijd. De focus ligt hier vooral op de reisbranche, financiele- en techsector. Sectoren waar data een zeer belangrijke rol speelt en niet zomaar in vreemde handen terecht mag komen.

Conclusie

De wedloop tussen cybercriminelen en cybersecurity bedrijven is net begonnen en zal nog heel lang doorgaan. Techniek en technologie verouderen razendsnel en vergen continue investeringen, aanpassingen en vernieuwingen. Met de 'the Internet of Things' is alles en iedereen met elkaar verbonden. Dit heeft de kijk op digitale veiligheid veranderd!

 

Meer weten over onze aandelen?

Onze experts zitten voor u klaar om vragen over het MountainShield Capital Fund, onze aandelenselectie of kijk op de wereldgebeurtenissen te beantwoorden. Boek een afspraak in met een van onze experts of vraag onze brochure aan.

» Vraag meer informatie over het MountainShield Capital Fund

Voor ons beleggingsfonds houden wij ook de cybersecuritywereld goed in de gaten. Op zoek naar aandelen met positief rendement op de middellange termijn, houden wij u op de hoogte van onze posities.

Disclaimer: MountainShield heeft op moment van schrijven een long positie in Cyber1.

Cybersecurity Cyber 1 Internet of Things

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen