Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

Die enige echte klassieker: APPLE vs SAMSUNG

Geschreven door Redactie

Als we het hebben over mobiele apparaten dan ontkomen we er niet aan om het te hebben over de 2 reuzen die deze markt domineren. U hebt ongetwijfeld van beiden gehoord, Samsung en Apple. In dit artikel nemen beiden het tegen elkaar op en we zullen gaan kijken welke van de twee als winnaar uit de strijd komt en het meest kansrijk voor zowel de belegger als MountainShield Capital Management is.

De Aziatische draak Samsung

Deze Zuid-Koreaanse techgigant heeft in bijna elk westers en Aziatisch huis wel voet aan grond gekregen. Van mobieltjes en tv’s tot bouwbedrijven tot de Samsung Life Insurance, waar is deze Aziatische draak niet te vinden? Het is niet voor niets in 2017 uitgeroepen als 6e grootste bedrijf ter wereld. Voor dit enorme bedrijf met een omzet van +- $57 miljard in het eerste kwartaal van 2018, blijft de elektronica samen met de halfgeleiders de grootste bron van inkomsten. Raar is het dan ook niet dat daar de grootste focus van het bedrijf ligt. Op het moment van schrijven is het dan ook het grootste bedrijf op de markt van de mobiele telefoon met een marktaandeel van +-22% in tegenstelling tot het marktaandeel van Apple van +- 11.4%.

Vooral met het recentelijk uitbrengen van de nieuwste en meest geavanceerde telefoon tot nu toe, namelijk de Samsung Galaxy Note 9, zijn alle spotlights weer op Samsung gericht. Dit was al het geval na de release van de Galaxy S9 aangezien dat de concurrent moest worden van de beroemde iPhone X, wat het teleurstellende wijs niet met volledige zekerheid deed, maar nu spant de Galaxy Note 9 echt de kroon. Samsung heeft een uitmuntende mobiel op de markt gebracht en het marktaandeel is momenteel alleen maar aan toenemen.

We moeten echter ook kijken naar de plaatsen Samsung juist nog veel groei kan verwachten. Want hoewel er de markt van de mobiele telefoons nog enorm gaat toenemen omdat rond de 60% van alle mensen op de wereld nog geen mobiele telefoon heeft, is de markt al wel redelijk verzadigd. Waar liggen voor Samsung de grootste kansen en waar liggen de grootste bedreigingen voor het bedrijf? De bedreiging lijkt voor de hand te liggen; Apple. Tenminste op de mobiele apparaten markt dan. Samsung gaat namelijk veel verder in vergelijking met Apple. Daar liggen dan ook de grootste kansen voor het bedrijf. Samsung heeft zoveel potentie. Het kan nog in zoveel sectoren door groeien. Het enige wat daar noodzakelijk voor is, is een stabiele kasstroom en die is ,en zeer waarschijnlijk blijft, afkomstig van de mobiele apparaten.
imageLikeEmbed

De Apple valt niet ver van de boom...

De Amerikaanse Samsung maar dan keer 10. Apple is het grootste bedrijf ter wereld en het eerste bedrijf ter wereld dat een smartphone op de markt bracht. Daarnaast was het ook het eerste bedrijf dat een mobiel voor het grote publiek op de markt bracht met een prijskaartje boven de €1000, de iPhone 10 dan wel X. Met de allernieuwste snufjes als gezichtsherkenning en dubbele camera was het echt een trendsetter en vooral het scherm blijft voor velen iets unieks en het prijskaartjes waard. Wat de iPhone zo uniek maakt is de uitstraling en het imago dat ze hebben.

Daarnaast voert het bedrijf vaak ontwikkelingen door die bij veel consumenten vaak op het eerste gezicht in het verkeerde keelgat schiet. Denk aan het weghalen van de 3.5mm headphone jacket wat inhoudt dat de mobiel geen gat meer heeft voor uw oortjes of uw koptelefoon. Vervolgens komt Apple zelf met de oplossing: Airpods. Airpods zijn draadloze oortjes, die op het moment van schrijven enorm populair zijn. Met andere woorden: Apple creëert een probleem en verkoopt er vervolgens zelf een oplossing voor. Slim denkt u? Aan de ene kant wel, het is namelijk niet voor niets het grootste bedrijf ter wereld, maar aan de andere kant kan je je afvragen wanneer deze houding ‘back-fires”. Denk aan de lootbox praktijken van bijvoorbeeld Electronics Arts.

Bereiken consumenten op een gegeven moment niet het punt waar ze genoeg hebben van Apple en diens tactieken? Wellicht, maar één ding is zeker; hier ligt de grootste bedreiging voor Apple. De prijzen gaan alsmaar omhoog en de consumenten blijven het slikken maar wie weet komt er punt dat dit voorbij is. Voorlopig is dit nog niet het geval en kan Apple alsmaar blijven uitbreiden met de nieuwste technologische ontwikkelingen op gebied van zowel mobiele apparaten als bijvoorbeeld computers.

Klik hier voor meer info over hoe te beleggen in mobiele apparaten

 

Wie heeft de beste aandelen?

Er zijn meerdere manieren om beide giganten met elkaar te vergelijken maar het meest simpele is het kijken wie er de meeste groeicapaciteit heeft. Het antwoord op die vraag is natuurlijk altijd moeilijk te geven omdat niemand in de toekomst kan kijken, maar als we simpelweg een analyse maken van beide bedrijven zien we al gauw dat Samsung op langere duur meer potentie heeft om de markt te domineren en ook op andere gebieden uit te breiden. Bij Apple moeten we eerst maar eens zien of de verkooptactiek verandert. Of het acceptatievermogen van de consument. Zeer onvoorspelbaar dus.

Kortom, Samsung is in het opzicht van een betere belegging de winnaar, maar niets is zeker in de wereld van de mobiele apparaten...één ding is wel zeker, MountainShield Capital Management blijft op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen zowel deze markt als die daarbuiten en springt daar waar winstgevend in.

» Vraag meer informatie over het MountainShield Capital Fund

Apple Mobiele apparaten Gaming Samsung

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.

Onderwerp

phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen