Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

MountainShield Capital Fund stuurt open brief aan Alumexx

Geschreven door Selwyn Duijvestijn

Het fondsmanagement van het Nederlandse beleggingsfonds MountainShield Capital Fund stuurt een open brief aan het bestuur van Alumexx. De grootaandeelhouder doet een aantal observaties en geeft concrete adviezen die het bedrijf en de aandeelhouders ten goede kunnen komen.

Alumexx was in Nederland voor de beursgang van precies één jaar geleden al een bekende merknaam in de doe-het-zelf markt. Sinds de beursgang heeft het bedrijf zich nog meer op omzetgroei gefocust. Het fondsmanagement van MountainShield ziet de ambitie van Alumexx als zeer positief, maar merkt ook op dat de beurskoers van Alumexx het laatste jaar onder druk is komen te staan.

Het voornaamste onderwerp in de brief is de samenvoeging van Alumexx met Aluminium Scaffolding Company (“ASC Group”). De voorzitter van de raad van bestuur is ook oprichter en eigenaar van ASC Group, dat zich eveneens op de doe-het-zelf markt richt. Een samenvoeging is volgens grootaandeelhouder MountainShield Capital Fund ogenschijnlijk een gemakkelijke manier om omzetgroei voor het beursgenoteerde Alumexx te bewerkstelligen. De fondsmanager van MountainShield vraagt aan dhr. Van den Heuvel om in het belang van de aandeelhouders van Alumexx te willen overwegen te denken aan een samenvoeging van ASC en Alumexx.

Ook wijst het fondsmanagement op het belang van internationale expansie. De Amerikaanse markt is met een afzetvolume van ca. US$2,1 miljard zeer aantrekkelijk. De eerste ladders, trappen en steigers van Alumexx zullen per 2019 verkrijgbaar zijn in de VS. Grootaandeelhouder MountainShield geeft als advies om internationale expansie hoge prioriteit te geven omdat dit zich waarschijnlijk zal vertalen in een significante omzetstijging.

klik hier voor de open brief aan Alumexx

Het MountainShield Capital Fund is op dit moment eigenaar van bijna 20% van het uitstaand aandelenkapitaal van Alumexx N.V.

Alumexx

Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen