Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

AEX tikt nieuwe top aan

Geschreven door Redactie

Na een licht lagere week, herstelde de AEX goed. De index tikte zelfs een mooie 571,60 aan om daarna helaas weer onder de 569 te zakken. Het sterke Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag had relatief weinig invloed op de koersen.

Een blik vooruit

Een tweet van Donald Trump heeft de boel weer eens op springen gezet. Zijn melding over de status van de gesprekken over het handelsconflict tussen de VS en China - het loopt even vast - zet de Aziatische beurzen flink lager. Dat heeft vandaag en de rest van de week natuurlijk ook zo zijn weerslag op de Europese beurzen.

Paniek? Welnee. Wel vervelend als u net een turbo of anderszins had gekocht met het oog op een voorziene stijging. De AEX opende deze maandagochtend bijna 10% lager. Uiteindelijk gaan ze Chinezen en Amerikanen toch weer met elkaar rond de tafel. Maar, net zoals de Brexit, het duurt allemaal wel heel erg lang allemaal. Duidelijkheid willen we, dan kunnen we tenminste ook beter richting geven aan de koersen. Beleggers houden niet van onzekerheid.

De komende week verwachten we nog de cijfers van een groot aantal bedrijven. Zo komen PostNL, Ahold Delhaize, BAM, Heijmans, DSM, Boskalis, Wolters Kluwer, Aperam en ArcelorMittal met hun kwartaalcijfers en andere updates naar buiten.

Ook buiten Nederland komen grote concerns als Disney en Siemens met resultaten. Bijzondere aandacht is er voor Commerzbank. Het financiële concern is namelijk onderwerp van overname/fusiegeruchten, onder meer met ING als belangstellende.

De macro-economische agenda voor de komende week belooft cijfers over de industriële productie in onder meer Duitsland en een update over de Amerikaanse inflatie.

Vrijdag sluiten we de beursweek af met de langverwachte introductie van taxibedrijf Uber!

Profiteer van de biotech groeimarkt. Bezoek ons seminar.

Aandelen individueel

Adyen kreeg vorige week een tik. Twee aandeelhouders, General Atlantic en Pentavest, gaan hun stukken aanbieden. Weliswaar aan (andere) institutionele beleggers maar er is toch sprake van afstand doen ter waarde van € 750 miljoen.

Ook AMG had het zwaar. De metaalspecialist gaat binnenkort weliswaar profiteren van de opening van nieuwe lithiummijnen in Australië, maar moest toch de vooruitzichten naar beneden bijstellen. Dit komt door de sterke daling van de prijzen van vanadium, chroom, silicium, tantalium en spodumeen.

Windmolenparkbouwer Sif had juist de wind mee. Het bedrijf rapporteerde betere omzetcijfers dan verwacht. Ook de schuldenlast was flink teruggebracht.

Veevoederbedrijf For Farmers zag zijn winst dalen over het afgelopen kwartaal. Ook het aandeel ging onderuit met maar liefst 7%.

Tesla gaat nieuwe aandelen èn obligaties uitgeven om aldus geld op te halen en verder te kunnen. Topman Elon Musk zegde toe voor $10 miljoen van die aandelen zelf op te kopen. Hierop steeg het aandeel ruim 4%.

DIEPER INGAAN OP ONZE PORTEFEUILLE?

Graag nodigen wij u uit voor een (telefonische) afspraak. Wij waarderen het zeer dat u uw vermogen aan het fonds toevertrouwt en we vinden het daarom belangrijk dat u de juiste toelichting ontvangt. Om ervoor te zorgen dat wij uitgebreid de tijd kunnen nemen voor het gesprek, maken we graag met u een afspraak via een automatisch online systeem dat direct met onze bedrijfsagenda gekoppeld is. Zo kunnen we onze tijd zo efficiënt mogelijk indelen en krijgt u de aandacht die u verdient.

Tijdens deze afspraak is uiteraard alle ruimte voor al uw vragen. U bent uiteraard ook altijd welkom op ons kantoor in Amsterdam. We horen graag van u.

JA, IK WIL EEN AFSPRAAK

Tot zover deze weekupdate van Selwyn Duijvestijn. U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor op Beursplein 5. Onze experts praten u graag bij over de ontwikkelingen bij MountainShield. U bent altijd van harte welkom. Laat het ons via deze pagina weten als u vragen of opmerkingen heeft of plan direct een afspraak in

AEX

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen