Onze aandelenselectie en kijk op de wereld | MountainShield Capital Fund

Onze kijk op de wereld

Aanloop naar Pasen groen

Geschreven door Redactie

De afgelopen week was uitermate zonnig, niet alleen buiten maar ook op de beurs. Zo zette de AEX een nieuwe all-time-high op de borden. Ook de overige Amsterdamse indexen noteerden in de plus. Evenzo ging het in Amerika en in Azië. Het was overwegend optimistisch.

EEN BLIK VOORUIT

Het wordt alweer een korte beursweek, maar voor beleggers in Europa staan er heel veel punten op de agenda. Veel verschillende bedrijven komen met cijfers en updates in de komende dagen.

De AEX-fondsen RELX, AkzoNobel, Heineken, Randstad, Unibail-Rodamco-Westfield, Galapagos en KPN passeren de revue. Ook de midcappers BE Semiconductor, ASMI, WDP, GrandVision, Signify en Corbion staan op de rol.

In de Verenigde Staten zal iedereen uitkijken naar de kwartaalcijfers van het geplaagde Boeing. Woensdag zal duidelijk worden hoezeer de vliegtuigbouwer lijdt onder de gevolgen van de recente rampen met de 737 MAX toestellen.

Aan de overkant van de grote plas is het de komende week tech-tijd. Twitter, Facebook, Snap, eBay, Amazon en Microsoft geven allemaal opening van zaken. Ook Tesla, Ford en Daimler komen met hun cijfers, net als Chevron, ExxonMobil en Total. Meer grote, bekende namen van beurzen wereldwijd, zijn Carrefour, Starbucks, Bayer en Nintendo.

Tot slot komen ook een vijftal financiële instellingen met hun resultaten: Deutsche Bank, Barclays, UBS, Credit Suisse en Royal Bank of Scotland.

Op macro-economisch vlak krijgen we deze week de nieuwste peilingen over het Nederlandse consumentenvertrouwen en de uitgaven door particulieren. Ook het Duitse ondernemersvertrouwen komt door evenals de woningverkopen in de VS. Daarnaast zal er aandacht zijn voor de Japanse winkelverkopen en krijgen we het overzicht van de economische groei in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal van 2019.

Heeft u onlangs nog getankt? De benzineprijs ligt al op een hoog niveau, maandag kwam er nog flink wat bij op de olieprijs. Dit was nadat de Amerikaanse regering liet weten bepaalde olie-ontheffingen van de sancties met Iran niet te willen verlengen. Een vat Amerikaanse olie kost nu 0,7% meer ($ 66,03). Brent steeg 0,6% in prijs en wordt verhandeld voor $ 74,50 per vat.

Koersverloop INDIVIDUELE AANDELEN

(Edel)metalenbewerker Umicore ziet een fikse vertraging optreden in de verkoop van kobalt. Het concern geeft daartoe een winstwaarschuwing af voor de resultaten van 2019 èn 2020.

Ahold Delhaize waarschuwde ook. Het supermarktconcern ziet de onderliggende operationele marge dit jaar licht lager zal uitvallen. Stakingen bij de Stop & Shop vestigingen  in de Verenigde Staten zijn hier debet aan. De protesten hebben een impact van $ 90 tot 110 miljoen op de operationele winst, laat AH weten.

Onlinebroker BinckBank, binnenkort eigendom van het Deense Saxo Bank, kwam met een handelsupdate. De lage volatiliteit op de financiële markten speelden de broker het afgelopen kwartaal parten. De omzet zakte met 17% ten opzichte van een jaar eerder. Overigens verloopt het overnameproces volgens Binck volgens verwachting.
Fastned, het bedrijf achter de laadpaalstations voor elektrische auto’s, heeft laten weten dat het de  komende jaren € 40 miljoen per jaar nodig heeft aan extern kapitaal. In totaal voorziet het bedrijf dat het meer dan € 160 miljoen nodig zal hebben. Eén dezer maanden gaat Fastned naar de beurs.

 

DIEPER INGAAN OP ONZE PORTEFEUILLE?

Graag nodigen wij u uit voor een (telefonische) afspraak. Wij waarderen het zeer dat u uw vermogen aan het fonds toevertrouwt en we vinden het daarom belangrijk dat u de juiste toelichting ontvangt. Om ervoor te zorgen dat wij uitgebreid de tijd kunnen nemen voor het gesprek, maken we graag met u een afspraak via een automatisch online systeem dat direct met onze bedrijfsagenda gekoppeld is. Zo kunnen we onze tijd zo efficiënt mogelijk indelen en krijgt u de aandacht die u verdient.

Tijdens deze afspraak is uiteraard alle ruimte voor al uw vragen. U bent uiteraard ook altijd welkom op ons kantoor in Amsterdam. We horen graag van u.

Ja, ik wil een afspraak

Tot zover deze weekupdate van Selwyn Duijvestijn. U bent altijd welkom voor een gesprek op ons kantoor op Beursplein 5. Onze experts praten u graag bij over de ontwikkelingen bij MountainShield. U bent altijd van harte welkom. Laat het ons via deze pagina weten als u vragen of opmerkingen heeft of plan direct een afspraak in

 Meld u gratis aan voor de weekupdates via WhatsappMeld u gratis aan voor de weekupdates via Whatsapp

Disclaimer: Het MountainShield Capital Fund heeft op het moment van schrijven een positie in bovenstaande aandelen.

MountainShield

Redactie

Redactie

De redactie van ROI Asset Management beheert content voor haar fondsen.
Bezoek onze website www.roiassetmanagement.com voor onze fondsen en diensten.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. Lees ook de volledige disclaimer.
phone.png
Neem contact op met een van onze experts
laat u terugbellen